Yeni Nokia XR21 dayanıklı akıllı telefon piyasaya sürülmeye hazırlanıyor

Metin Bedir
0
Nokia sağlam bir XR21 5G akıllı telefon hazırlıyor

HMD Global'in Nokia XR20 akıllı telefonun halefini piyasaya sürmeye hazırlandığı öğrenildi. Nokia XR21 sağlam bir muhafaza içinde yapılacak ve donanım tabanı bir Qualcomm mikro işlemci olacak.


Nokia XR21'in 120Hz yenileme hızına sahip 6.49 inç Full HD+ LCD ekrana sahip olduğu söyleniyor.

Ekran, Corning Gorilla Glass Victus tarafından mekanik hasara karşı korunmaktadır. Cihazın gövdesi IP68 standardına göre korunmaktadır.


Ekranın üst kısmında 16 megapiksel ön kamerayı barındıran dairesel bir kesik var. Kasanın arkasında 64 ve 8 megapiksel sensörleri birleştiren çift ana kamera kuruluyor. Akıllı telefonun donanım temeli, sekiz çekirdekli bir Qualcomm Snapdragon 695 mikroişlemcidir (2,2 GHz'e kadar frekansa sahip iki Cortex-A78 çekirdeği ve 1,7 GHz'e kadar bir frekansa sahip altı Cortex-A55 çekirdeği). Adreno 619 hızlandırıcı, grafik işlemeden sorumludur.Yerleşik Snapdragon X51 modem, beşinci nesil (5G) iletişim ağlarında çalışma sağlar.


Yeni Nokia XR21 dayanıklı akıllı telefon piyasaya sürülmeye hazırlanıyor

Cihaz 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla gelecek. Otonom çalışma, 33 W'a kadar hızlı şarj desteği ile 4800 mAh kapasiteli şarj edilebilir bir pil ile sağlanır. Enerjiyi yenilemek için bir USB Type-C arabirimi sağlanır. Cihaz, Wi-Fi 6'yı destekler ve ayrıca bir Bluetooth 5.1 adaptörü ve bir NFC yongası ile donatılmıştır.


Nokia XR21, Android 12'yi çalıştırıyor ve çeşitli gövde renklerinde satışa sunulacak. Yeni cihazın maliyeti henüz açıklanmadı.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)