TAROT FALI NEDİR, NASIL BAKILIR?

Metin Bedir
1
TAROT FALI NEDİR, NASIL BAKILIR?

Fal baktırmak, hayatımızda olup bitenleri anlamak ve daha ilerisini anlamlandırmayı amaçlayan bir eylemdir. Geçmişten günümüze kadar gelen fal baktırma merakı yıllar içinde değişen ve gelişen uygulamalara sahiptir. Ancak bunlardan bir tanesi vardır ki çok eski tarihlere dayanan hikayesi vardır. Bilinmeyen olayları bilme isteği bizleri fal sanatlarına yönlendirmektedir. Tarot falı da en eski fal sanatlarından bir tanesidir. Tarot falı en eski olarak Orta Çağ’da çıktığı bilinen fal türlerinden biridir. 


Tarot falının kendi içinde çeşitleri olduğu için falınızı baktırırken ki amacınız çok önemlidir. Bu sayede hem istediğiniz sonuçlar elde edebilir hem de öğrenmek istediğiniz konular hakkında daha doğru olabilmektedir.


Tarot Falı Nedir?

Tarot falında üzerinde çeşitli simgeler ve imgeler içeren kartlar vardır. Tarot falı, tarot kartlarını kullanarak ve bir de kartları yorumlayacak olan kişiyle beraber yapılan bir fal türüdür. 78 karttan oluştuğu bilinen Tarot kartları Orta Çağ’dan günümüze kadar uzanan bir yolculuğa sahiptir. Tarot falına bakılırken falı baktıran kişinin falı ne amaçla baktırdığı önemlidir. Çünkü tarot falının çeşitleri vardır. Bunlar:


  1. Tarot aşk falı: Bu fal türü aşk hayatlarında olup bitenleri merak eden insanlar tarafından tercih edilmektedir. Sizlere sunulan kartlardan 7 tanesini seçmeniz gerekir. Seçtiğiniz kartlar sizin ve partnerinizin ilişkinizdeki olumlu veya olumsuz unsurları ortaya çıkarmaya yardımcı olmaktadır.
  2. Tek kart tarot falı: Bir olay veya duruma karşı karar vermeniz gerekiyor ama karar veremiyorsanız o zaman tek kart tarot falını kullanabilirsiniz. Halihazırda kafanızda oluşan soruya tarot kartlarından sadece bir tane kart seçip bir cevap alabilmenizi sağlayabilir.
  3. Katina aşk falı:  Aşk hayatınız ile ilgili karar veremiyorsanız tarot tek kart aşk falını kullanabilirsiniz. Bu falda kararsız olduğunuz aşk hayatınızla ilgili ‘’evet ya da ‘’hayır’’ cevabını alabilirsiniz.
  4. Üç kart tarot falı: Üç kart tarot falı en yaygın kullanılan kartlardan biridir. Seçilen üç kart geçmişinizi, şimdiki zamanı ve geleceğinizi temsil etmektedir ve bu konularda neler olup bitmiş ve bizi neler bekliyor gibi şeyleri bilmenizi sağlar.
  5. Evet hayır falı: Acil kararlar için tek kart ile yapılan kart türüdür.

Tüm bunlara ve diğer açılımlara Buradan bakabilirsiniz.


Tarot Falı Nasıl Bakılır?

Yukarıda anlatılan fal türlerini seçmeniz halinde ihtiyacınız olan şey iyi bir yorumcuya sahip olmanızdır. Yorumcuyla karşılıklı olarak enerjilerin uyumlu olmasının yanı sıra tarot falı yorumlayıcısının kartları yorumlarken gerekli bilgi ve edinimlere sahip olması gerekmektedir.


Kaynak: https://www.tarotfali.net/tarot-nasil-bakilir.html

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder