Android için Chrome'da Google Asistan Sesli Arama Nasıl Kullanılır

Metin Bedir
0

 Google, eski sesle yazma teknolojisini Google Asistan ile değiştirme çabalarına devam ediyor. Pixel telefonlarda Gboard kullanıcıları için Google Asistan tarafından desteklenen gelişmiş sesle yazma özelliğini kullanıma sunduktan sonra , yazılım devi Android için Chrome tarayıcısında sesli aramalar için Google Asistan'dan yararlanma olasılığını test etmeye başladı.


Android için Chrome'da Google Asistan Sesli Arama'yı kullanın

Google şu anda Chrome'da Asistan tabanlı sesli aramayı test ediyor ve şu anda varsayılan olarak kullanılamıyor. Bu makalede, özelliği şu anda nasıl etkinleştirebileceğinize ve mevcut sesli arama mekanizmasına kıyasla nasıl farklılaştığına bir göz atacağız.


Chrome'da Sesli Arama için Google Asistan'ı etkinleştirin

1. Android telefonunuzda Google Chrome'u açın ve chrome: // flags adresini ziyaret edin . Şimdi görünen arama kutusunda, "Çok Amaçlı Adres Çubuğu Asistanı Sesli Arama" yı arayın . Alternatif olarak, aşağıdaki adresi Chrome'unuzun adres çubuğuna yapıştırabilirsiniz.


2. Açılır listeye dokunduğunuzda, Chrome bayrağını etkinleştirme seçeneğini bulacaksınız . Burada, mikrofon için gri veya renkli bir simge seçme seçeneğiniz var. En çok beğendiğinizi seçin ve tarayıcıyı yeniden başlatın.


Google Asistan Sesle Yazma ve Eski Google Ses Girişi Karşılaştırması

Artık Chrome'da yeni Asistan destekli sesli arama deneyimini nasıl etkinleştireceğinizi bildiğinize göre, iki uygulama arasında tam olarak neyin farklı olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Fark edeceğiniz ilk görsel değişiklik , Chrome'un ana sayfasındaki mikrofon simgesine dokunmanın sizi Google Asistan'a götürmesidir . Yeni Asistan destekli sesli arama şu şekilde görünüyor:


Karşılaştırma için aşağıdaki GIF, mevcut (eski) uygulamanın nasıl göründüğünü ve nasıl davrandığını gösterir:


Chrome'da eski sesli arama


Görünümü bir kenara bırakırsak, Asistan'a sahip olmanın önemli bir avantajı, akıllı ev kontrollerini doğrudan Chrome'dan kullanabilmenizdir . Elbette, sadece 'Hey Google!' Demek kadar uygun olmayabilir. özel kelime, ancak ışıkları açma / kapatma veya Chrome'da akıllı bir hoparlörde müzik çalma seçeneğine sahip olmak bazı kullanıcılar için kullanışlı olabilir. Asistan'ı sesli aramalar için kullanmanın bir başka artı noktası, birden fazla dil söz konusu olduğunda daha iyi çalıştığı gerçeğidir.


Android için Chrome'da Google Asistan Sesli Arama'yı deneyin

Bu özellik şu anda deneysel bir işaretin arkasında olsa da , öngörülebilir gelecekte Chrome'da sesli aramalar için Asistan'a geçiş bekleyebiliriz. Bu özelliği hemen etkinleştirebilir ve Google anahtarı çevirmeden önce buna alışabilirsiniz. Peki, sesli aramalar için Google Asistan'ı düzenli olarak kullanan biri misiniz? Eğer öyleyseniz, Asistan'ı daha iyi kullanmanıza yardımcı olmak için derlediğimiz Google Asistan püf noktaları listesini kaçırmamalısınız .

Android için Chrome, Google Asistan


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)