Wifi Bağlanıyor Ama İnternet Yok [Çözümü]

Metin Bedir
0
Wifi Bağlanıyor Ama İnternet Yok [Çözümü]

Android telefon ve tabletlerde çoğu zaman bazı sıkıntılar yaşayabilmekteyizdir. Birçok kişi wifi bağlanıyor ama internet yok hatası ile karşılaşmaktadır. Bu sebepten dolayı da internette gezinmek imkansız hale gelmektedir. Sizler için bazı araştırmalar yaptım. Bu hatanın birçok çözüm yolunu ve sebeplerini bularak sizlerle paylaşmak istedim.


Wifi Bağlanıyor Ama İnternet Yok

Wifi ağınıza bağlanıyor fakat internet erişiminiz yok ise doğru konuyu okuyorsunuzdur. İnternet problemi günümüzde birçok kişi tarafından yaşanılan ve can sıkan bir durumdur. Bazen bu durum çözülüyor, bazen ise aynı şekilde internete bağlanmadan kalmaktadır. Bu sebepten dolayı ise sizlere çözüm yolları bulmak istedim.


Bu hata genel olarak wifi üzerinde alınmaktadır. Çünkü mobil veriler bu tür konularda sıkıntısız bir şekilde çalışmaktadır. Yeri geliyor wifi bağlanmıyor, wifi bağlanıp internet yok hatası alıyoruz gibi birçok kişi şikayette bulunmaktadır. Bu tür durumlarda çözüm yolları aslında bir adım ötenizdedir.


Şimdi ise lafı daha fazla uzatmadan çözüm yollarımıza geçebilir ve bizleri nelerin beklediğine kısaca göz atabiliriz.


Wifi Bağlanıyor Ama İnternet Yok Çözüm Yolları

Sizler için bulmuş olduğum çözüm yollarını paylaşmak istedim, umarım burada paylaştığım adımlar sizler için yararlı olacaktır. Sizlerde bu sorunu yaşıyorsanız bu maddeleri tek tek deneyerek çözüm yoluna kolayca ulaşabilirsiniz.


Wi-Fi’yi Unutup Tekrar Bağlanmayı Deneyin

Wi-Fi ağınız bazen telefon kaynaklı sorun sebebinden dolayı hatalar alabilmektedir. Eğer telefonunuz yazılımsal olarak bir sıkıntı yaşıyorsa bu çözüm yolunu deneyebilirsiniz. Bağlanmaya çalıştığınız wifi ağını unutup yeniden bağlanmaya çalışın. Birçok cihazda bu çözüm yolu başarılı olmuştur.


DNS Değiştirin ve Yeniden Bağlanın

Özellikle benim kullandığım en etkin ve favori çözüm yöntemimdir. Bazen her zaman bağlandığım wifi ağına, an geliyor bağlanmakta sorun yaşıyorum. Wifi ağınızın bağlanırken ayarlar kısmından dns değiştirme işlemi yapabilir ve bu sorunu kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz.


Mobil Verinizi Kapatın

İlk duyduğumda kulağa saçma gelmişti fakat sonradan mantıklı bir çözüm yolu olabileceğini düşündüm. Eğer telefon yazılımsal olarak mobil veri ve wifi arasında kalırsa arada bir parazit oluşmaktadır. Burada oluşan parazit internet ağınıza bağlanmada sizler için sorun olacaktır.


Bazı modellerde ise özellikler farklı şekilde uygulanmaktadır. Örnek olarak wifi ağınız açık, zayıf olduğu için mobil veriye geçmeye çalışmaktadır. Bu durum ise internet kaybına uğramanıza olanak sağlayacaktır. Bu sebepten dolayı wifi ağına bağlıyken mobil verinizi kapatmanızı tavsiye ederim.


Modemi Yeniden Başlatın

Wifi ağınızda internet ile ilgili bir problem yaşıyorsanız en kolay çözüm yolu modemi yeniden başlatmaktadır. Bazen modemlerimizde ufak çaplı sorunlar yaşayabilmekteyiz. Bu tür sıkıntıları gidermek için ise modemi yeniden başlatmaktayız. Modem açılıp kapandığında genel olarak internet sıkıntıları ortadan kalkmaktadır.


Burada sizlerle paylaşmış olduğum çözüm yolları genel olarak sizlerin işine yarayacak olan maddelerdir. Bu tür çözüm yolları ile birlikte kolaylıkla wifi bağlanıyor ama internet yok hatasını çözüm yollarına kavuşturabilirsiniz.


Bu tür durumlar tüm cihazlarda karşılanabilmektedir. Bu sebepten dolayı telefon veya tablet fark etmeksizin çözüm yollarını deneyebilirsiniz. Sizlerde aşağıda bulunan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazabilir ve bizlerle hızlı bir şekilde paylaşımda bulunabilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)