Nintendo Switch 2, 8nm Nvidia İşlemci Alacak

Metin Bedir
0
Nintendo Switch 2, 8nm Nvidia İşlemci Alacak

Nintendo Switch 2'nin güçlü bir NVIDIA Ampere GPU'ya sahip olacağı ve Samsung'un 8nm sürecinde üretileceği söyleniyor. Bu yeni SoC, T239 olarak adlandırılan ve önceki nesil Ampere GPU mimarisini ve bir Arm CPU kompleksini kullanarak tasarlanmış.


Bu SoC'nin 1280 CUDA çekirdeğine sahip olacağı ve GPU'nun SM başına 128 çekirdek ile tüketici sürümü Ampere'i kullanacağı belirtiliyor.


CPU tarafında ise, 8 Cortex A78 Arm çekirdeği bulunması bekleniyor. Bu yeni sistem, çeşitli oyunları 4K 60 FPS'de yerel olarak çalıştırabilme ve Ray Tracing & NVIDIA'nın DLSS teknolojilerine tam destek sunma kapasitesine sahip olabilirNintendo Switch 2 SoC to feature powerful NVIDIA Ampere GPU.


T239'un Ampere GPU mimarisi, 128-bit bellek veriyolu ve LPDDR5 belleği içerdiği, Ada Lovelace tasarımından güç tasarrufu özellikleriyle donatıldığı belirtiliyor.


T239'un, daha büyük T234'ün yüzde 75'i kadar CUDA çekirdeğine sahip olduğu ve bir dosya sıkıştırma bloğu eklenerek önemli ölçüde küçültüldüğü ifade ediliyor.



T239'un, mobil bir işlemcide performans sınırlamalarını anlamak için CPU ve GPU'nun hangi saat hızlarında çalışacağı, belleğin ne kadar hızlı çalışacağı gibi sorular önem taşıyor. Bu küçük çipin Samsung'un 8nm sürecinde üretilip üretilmeyeceği konusunda net bir kanıt olmamakla birlikte, bu sürecin kullanılacağı tahmin ediliyor.


Bu bilgiler ışığında, Nintendo Switch 2'nin, önceki nesil donanımla benzer bir performans profiline sahip olabileceği ancak daha modern bir GPU ve daha fazla bellekle bu ağırlığı çok daha iyi taşıyabileceği öngörülüyor.


Unreal Engine 5'te çalışan The Matrix Awakens demosunun bu cihazda çalıştırılması, özel silikonun, makine öğrenimi tensor çekirdekleri ve donanım hızlandırmalı ışın izleme gibi çok daha modern GPU özelliklerine sahip olduğunu gösteriyor.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)