Google Drive İle Esnek Depolama Alanını Keşfedin

Metin Bedir
0
Google Drive İle Esnek Depolama Alanını Keşfedin

Depolama alanı sorunu yaşayanların vazgeçilmezi olacak olan Google Drive ile hala tanışmadıysanız kendiniz için en doğru yerde olduğunuzu söylemek isteriz. Google Drive esnek depolama alanı sayesinde kullanıcılarına kalite sunmaktadır. Google Workspace’nin uygulamalarından biri olan Google Drive uygulamasının tüm detayları için içeriğimizin devamına göz atabilirsiniz. Google Workspace’nin diğer uygulamaları için HTekin Dijital Web Çözüm Hizmetleri sitemizi ziyaret ederek hayat standartlarınızı değiştirecek birçok uygulama ile tanışabilirsiniz. Dosyalarınızı çevrimiçi bir şekilde paylaşabileceğiniz ve bulut depolama özelliği bulunan Google Drive uygulamasının detaylarına birlikte geçebiliriz.


Google Drive Hakkında Merak Edilenler 

Google Drive uygulamasını depolama alanı olarak kullanabilirsiniz. Üstelik son derece profesyonel olarak kullanım imkanı sunmaktadır. Belgelerinizi, fotoğraflarınızı ve elbette çok daha fazlasını telefon, bilgisayar, tablet gibi kullandığınız cihazınızdan erişebilirsiniz. Kullanmış olduğunuz cihazınız ile senkronize ederek esnek depolama alanının keyfini çıkarabilirsiniz. Google Workspace lisansların ve Google Drive fiyatlandırma planlarına göz atın. İşinize uygun plan seçin ve kurulumu bize bırakın. Google Workspace’nin diğer tüm uygulamaları gibi Google Drive uygulaması da kullanıcı ihtiyacı doğrultusunda tasarlanarak tarafınıza sunulmuştur. Dilerseniz bir diğer başlığımız olan Google Drive’a nasıl giriş yapılır birlikte inceleyelim.


Google Drive’a Nasıl Giriş Yapılır?

Google Workspace’nin tüm uygulamalarında olduğu gibi Google Drive uygulamasında da kullanım kolaylığı mevcuttur. İçeriğimizin bu kısmında sizlere Google Drive Giriş için ne yapmalısınız, hangi adımları takip etmelisiniz gibi soruları cevaplayacağız. Google Drive uygulamasını hangi cihazınızda kullanacaksınız, kullanacağınız cihaza indirerek Gmail hesabınız ile giriş yapmak olacaktır. İki şekilde giriş yapabileceğiniz Google Drive uygulamasına, kişisel Gmail hesabınız veya kurumsal Gmail hesabınız ile giriş yapabilirsiniz. Üstelik tüm cihazlarınızdan kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Dilerseniz hangi cihazınızla nasıl giriş yapacağınıza dair Detaylı açıklamamızı birlikte inceleyelim.


Web Üzerinden Giriş

Cihazınızı aktif hale getirmenizin ardından kullanmış olduğunuz herhangi bir tarayıcıyı açın ve arama kısmına “drive.google.com” yazarak aratın. Önünüze çıkan sayfadaki adımları takip ederek indirme işlemini kolay bir şekilde tamamlayın. İndirme işlemi bittikten sonra uygulamaya tıklayın ve Gmail hesabınız ile giriş yapın. İşleminiz başarılı bir şekilde gerçekleşecektir. Şimdi dilerseniz mobil ya da tablet üzerinden nasıl giriş yapabilirsiniz birlikte inceleyelim.


Mobil Veya Tablet Üzerinden Giriş

Android cihazınızdan Google Play Store uygulamasına, İOS cihazınızdan App Store uygulamasına giriş yapın. Ardından arama kısmına Google Drive yazın ve indirme işlemini gerçekleştirin. Uygulamayı indirmenizin ardından uygulamanın arayüzüne girin ve Gmail hesabınız ile giriş yapın. Artık Drive uygulamanız aktif demektir. Mobil ya da tablet gibi cihazlarınızdan Google Drive uygulamasına giriş yapmak bu kadar kolay! Şimdi dilerseniz Drive uygulaması ile neler yapabilirsiniz birlikte inceleyelim.


Drive Uygulaması İle Neler Yapılabilir?

Avantajları saymakla bitmeyecek olan Google Drive uygulaması hayatınızı kolaylaştıracak ve esnek depolama alanı imkanı sayesinde sizlere verilerinizi koruma alanı sunacaktır. Cihazımda yer kalmadı bu fotoğrafı/dosyayı sileyim derdine son verecek. Tüm bunların yanı sıra arkadaşlarınız veya çalışma ortamınızda dosya paylaşımını kolaylıkla yapabileceksiniz. Size ortak çalışma alanı sunan Google Drive, Google Workspace’nin birçok uygulaması ile de entegre bir şekilde çalışmaktadır. Yani birbirinize hazırlamış olduğunuz tüm slaytları, formları ve dosyaları kolaylıkla gönderebilir, üzerinde çalışabilir ve düzenlemeler yapabilirsiniz. Şimdi dilerseniz birlikte ekip arkadaşlarınız ile aynı dosya üzerinde nasıl çalışabilirsiniz birlikte inceleyelim.


Google Drive İle Ekip Çalışması Nasıl Yapılır?

Google Drive Ortak alanda olmak, paylaşım ve düzenleme yapmak iş verimliliğinizin artmasına neden olacaktır. Artık iş arkadaşlarınız ile aynı ortamda olmanıza gerek kalmadan dilediğiniz yer ve ortamda ortak çalışma alanında çalışmalar sağlayabilirsiniz. Şimdi dilerseniz birlikte Google Drive uygulamasının son başlığını inceleyelim.


Dilediğiniz Her Yerde Ortak Çalışma İmkanı

İnternet ağının olduğu her alanda Google Drive sayesinde çalışma arkadaşlarınız ile ortak çalışmalar yürütebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken cihazınızı internet ağına bağlamak olacaktır. Sonrasında dilerseniz birlikte form hazırlayabilir, slayt hazırlayabilir ya da hazırlanan dosyaların üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)