Çin Arama Motorları Neler?

Metin Bedir
0
Çin Arama Motorları Neler?


Çin, dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkesidir. Yalnız çin arama motorları bu sebepten değil, farklı ve zor alfabeleri yüzünden tercih edilir. Bir de doğal olarak ülkenin dışarıya karşı kısıtlayıcı politikaları nedeniyle de bu arama motorları zorunlu olarak kullanılmaktadır.


Genel olarak Çin arama motorları söz konusu olduğunda, bunların çoğunlukla Çince içerikleri indekslediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Aynı zamanda Çin kültürüne ve haberlerine ilgi duyan kişiler tarafından da Çin arama motoru seçenekleri sıklıkla tercih edilir. İşte sizin için farklı özelliklere sahip arama motorları:


Baidu

Çin’de en fazla kullanılan ve en büyük hizmetlerini barındıran arama motorudur. Aynı zamanda Çin dışında da en fazla kullanılan arama motoru olarak ön plana çıkar. Baidu, temelde Google gibi farklı hizmetleri ve portalları ile dikkatleri üzerine çeker. Bu sebeple Çin nüfusu için Google’ın bir muadili olarak kabul edilir.


Sogou

Teknolojik alt yapısı ile Baidu’nun pek çok konuda önüne geçmeyi başarmış bir arama motorudur. Son zamanlarda yaptığı atılımlarla latin alfabesiyle – çin alfabesini birleştirmeyi başarmıştır. Ses tanıma teknolojisi, bulut depolama ve pek çok güvenlik alt yapısı ile son derece kullanışlı bir seçenek olarak dikkatleri üzerine çeker.


Shenma

Aslına bakılırsa Shenma’nın ortaya çıkması, daha çok ürün araması temellidir. Başka bir deyişle sahipleri olan AliBaba ürün arayışında bulunan Çin’li nüfusun mobil kullanım oranını göz ardı etmek istememesi sonucu tasarlanmıştır. Mobil ulaşım ve uygulama üzerinden girmek mümkün olurken masaüstü bilgisayarlar üzerinden yada tarayıcılar üzerinden bu arama motoruna giriş yapamazsınız. Standart bir arama motoru yerine bizdeki ürün satışı yapan ürünlerin kıyaslandığı bir arama motoru haline evrilmiştir.


Bing China

Hiç şüphesiz Microsoft’un Çin’de attığı en büyük adımlar arasında kabul edilir. Henüz çok fazla kullanıcısı olmasa da özellikle Çin’de yaşayan yabancılar tarafından tercih edilmektedir. Bing sadece Çin’de değil, kendi alfabelerini kullanan pek çok ülkede de benzer atılımlar yapmaktadır. Bing China aynı diğer arama motorlarında olduğu gibi sadece Çince içerikleri indeksleyerek kullanıcıların istedikleri bilgilere ulaşmasını sağlar.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)