Nitril Eldivenler Neden Çok Tercih Edilir?

Metin Bedir
1
Nitril Eldivenler Neden Çok Tercih Edilir?

Medikal ve inşaat kategorilerinde sınıflandırılan nitril eldivenler, performans standartları sayesinde, başka sektörlerde de sıkça kullanılır. Nitril eldivenlerin delinmeye karşı dayanıklı olmaları, bu eldivenleri popüler yapan nedenlerin başında gelir. Lateks eldivenlerle karşılaştırıldıklarında, nitril eldivenlerin dayanımı üç ile beş kat arasında daha fazladır. Bileşimlerinde toz olmaması ise, boya ve yapıştırıcı gibi malzemeyle çalışan personelin kullanımı için ideal performansı beraberinde getirir.


İmalat, sıhhi tesisat, bahçecilik, montaj, boyama ve laboratuvar gibi pek çok sektörde asit, kimyasal madde ya da yağ içeren malzemeler kullanılır. Lateks eldiven gibi kullan at eldivenlerden farklı olarak bu tür işler yapan işçilerin eldivenlerinin koruyucu olması çok önemlidir. Tam da bu noktada nitril eldivenlerin kullanımı devreye girer. Çünkü bu eldivenler, yağ, asit ve kimyasallara karşı dirençli ve koruyucu özelliktedir.


Birçok insanın kauçuk ağacının sütlü öz sütünden üretilen lateks malzemesine karşı alerjisi vardır. Nitril eldivenler, bu tür lateks alerjisi olan kişilerin kullanımına uygun olmaları ile de tercih edilmektedir.


Nitril eldivenlerin yüzeyleri pürüzlüdür. Bu sayede kullanıcıya kavrama kolaylığı sağlanır. İnce ve az hacimli olmaları sayesinde, kullanıcılar küçük ve hassas nesneleri kolayca tutabilir. Aerodinamik tasarımları dikişsiz teknolojiye benzer. Bu sayede sanki eldiven yokmuş gibi verdiği dokunma hissi, yapılan el işlerinde verimliliği olumlu yönde etkiler. Polimer yapısı, kolayca çıkarıp tekrar giyilebilir olmasına olanak sağlar.


Nitril eldivenlerin nefes alabilir örgü yapısı, özellikle uzun süreli kullanımlarda elin yorulmasına engel olur ve kullanıcıya ekstra konfor sağlar.


Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

  1. Ben temizlik yaparken kullan at olanlardan kullanıyorum. Hassas ciltler için gerçekten kurtarıcı bir ürün. Kim bulduysa aklına sağlık ve sizin de ellerinize sağlık güzel bir yazı olmuş. Bu arada konudan alakasız siteniz güzelmiş ama sağ tuş çalışıyor sitenize kopyalama engeli koysanız daha iyi olur. Sitenizde Çerez Uyarısı ve Sağ tık Engelleme olması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder