Spotify, güncellemeden sonra TikTok'a daha çok benzeyecek

Metin Bedir
0


Müzik servisi Spotify, bu hafta Los Angeles'ta gerçekleşen Stream On etkinliği kapsamında, uygulamasının güncellenmiş tasarımını kamuoyunun beğenisine sundu.


Geliştiriciler, yeniden tasarlanmış bir kullanıcı arayüzüne ve kısa, dikey TikTok tarzı videolar desteğine ek olarak, dikey olarak kayan bir müzik akışı, çalma listesi önerileri içeren Akıllı Karıştırma modu, bir podcast otomatik oynatma aracı ve daha fazlasını duyurdu.


Ana ekranın üst kısmındaki Müzik, Podcast'ler ve Şovlar veya Sesli Kitaplar'a dokunduğunuzda artık dikey olarak kayan TikTok tarzı bir kart akışı açılacaktır. Müzik akışı, önerilen çalma listelerine ve mikslere giden kısayolları göstermeye devam edecek.


Hizmetin son yeniliklerinden biri olan AI DJ, kullanıcının dinlediği içeriği analiz ediyor ve özel algoritmalar kullanarak tercihlere göre önerilerde bulunuyor, ayrıca sanatçılar ve parçalar hakkında ek bilgiler sağlıyor. AI DJ şimdilik yalnızca ABD ve Kanada'daki Spotify premium aboneleri tarafından kullanılabilir, ancak geliştiriciler onu daha sonraki bir tarihte diğer pazarlarda da piyasaya sürmeyi planlıyor.



Müzik akışında gezinirken, kullanıcılara sanatçı kliplerine dayalı kısa döngülü Canvas klipleri gösterilecek. Bu yaklaşım, geliştiricilerin yararlı bir hareket olabileceğini kanıtlayabilecek TikTok benzeri bir arayüz oluşturmasına izin verdi. Meraklılar kısa bir süre önce Spotify'da kısa dikey klipler içeren bir video kaset keşfettiler.


Bu özellik Podcast yayınını görüntülemek için benzer bir yaklaşım izler. Müzik akışında olduğu gibi, kullanıcılar podcast yayınını dikey olarak kaydırabilecekler. Sesli kitap akışı benzer şekilde yapılandırılacaktır. Bu yön şirket için yeni, ancak şimdiden platformda 300.000'den fazla sesli kitap bulunabilir. Beslemelerin her birinin arkasındaki algoritmalar, önerilen içeriği her kullanıcının zevkine ve tercihlerine göre sıralayacaktır.


Spotify AI DJ'inizle tanışın

Spotify uygulaması, çalma listesi oynatılırken önerilen parçaları ekleyen Akıllı Karıştırma seçeneği de dahil olmak üzere başka güncellemeler de alıyor. Sanatçılar ayrıca yeni bir albüm için geri sayım sayfası oluşturabilecekler.


Başlangıçta güncellenen Spotify yalnızca mobil cihazlarda kullanılabilecek, ancak gelecekte diğer platformlarda da karşımıza çıkacak. Yeni sürüm, şirketin aylık 500 milyondan fazla aktif kullanıcısına yavaş yavaş sunulacak.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)