Sahte Samsung 980 Pro Piyasaya Çıktı

Metin Bedir
0
Çinliler SSD Samsung 980 Pro'yu kopyalamayı öğrendi

Popüler Samsung 980 Pro SSD'ler zekice taklit edildi ve Çin pazarına girdi. SSD'ler orijinaline göre görsel olarak çok benzerdir.


Şimdiye kadar, dolandırıcılığın kurbanları çoğunlukla flash sürücü ve SD hafıza kartı üreticileri olmuştur. Artık bilgisayar kullanıcılarının SSD alırken dikkatli olması gerekecek.


Tom's Hardware'e göre kimliği belirsiz bir sahte Samsung 980 Pro sabit disk grubu piyasaya çıktı. Sahte ürünlerden biri Çinli bir tüketici tarafından Xianyu müzayede sitesinde satın alındı. Ve sahte SSD'lerin yakında Asya'yı terk etmesi ve dünyanın diğer bölgelerine ulaşması olasıdır.


Maxio Denetleyicili Sahte Samsung 980 Pro

Bu şanssız kişiye göre ambalaj mükemmel bir şekilde kopyalanmıştı. Ayrıca ne taşıyıcının baskılı devre kartı ne de etiketi şüphe uyandırmadı. Seri numarası eşleşse bile, orijinal SSD'den silindi.


Maxio Denetleyicili Sahte Samsung 980 Pro

Bilgisayarda sürücü bir Samsung 980 Pro olarak tanımlanır ve bunu yalnızca Windows Aygıt Yöneticisi değil, Samsung Magican uygulaması bile gösterir.


Sahtecilik ancak daha derin bir analizle tespit edilir. Katı hal sürücüde bir Elpis yongası, 128 katmanlı TLC 3D NAND bellek, yerleşik bir tescilli Maxio MAP1602A denetleyici ve tescilli YMTC modülleri bulunur.


Bunlar, genellikle sahte ürünlerin ana varlığı olan en yüksek kaliteli bileşenler değildir. Tescilli Maxio denetleyici, Acer Predator GM7 veya Lexar NM710 gibi oldukça tolere edilebilir birkaç ortamı bile yönetir. Gerçek şu ki, Samsung 980 Pro hala farklı bir sınıfın ürünü ve bunun sonucunda sahtenin verimliliği orijinalin yüzde 30'undan fazla değildir.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)