Acer "ebii" Adlı Elektrikli Bisikleti Piyasaya Sürecek

Metin Bedir
0
Acer, otomatik vites değiştirme özelliğine sahip "ebii" elektrikli bisikletini piyasaya sürdü

Acer, bilgisayar, monitör ve diğer elektroniklerden oluşan portföyüne ilginç adı ebii olan bir elektrikli bisikleti piyasaya sürdü.


Geliştirici, modelin yolculuklarını kolaylaştırmak isteyen şehir sakinleri için yaratıldığını ve kullanıcının kişisel tercihlerini dikkate alarak yapay zeka unsurlarını uygulayabildiğini ve yol koşullarına bağlı olarak otomatik olarak vites değiştirebildiğini iddia ediyor.


Bu yenilik yaklaşık 16 kg ağırlığındadır. Çoğu elektrikli bisikletten önemli ölçüde daha hafiftir. 160 mm Hidrolik disk frenler, her türlü hava koşulunda verimli performans ve kontrol sağlar. Acer, modelin pilleri şarj etmeden 25 km/s'in üzerindeki hızlara ulaşabileceğini ve 110 km'den fazla yol kat edebileceğini iddia ediyor.


Pillerin tamamen şarj olması yaklaşık 2,5 saat sürer. Akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar hemen hemen her türlü elektroniği şarj etmek için bir bisiklet çekiş pilinin kullanılabilmesi dikkat çekicidir.



Pil seviyesi, önerilen rotalar, hız kontrolleri ve modeli kilitleme/kilidini açma hakkında bilgi almak için ebiiGO uygulamasını yüklemeniz gerekecektir. Bununla birlikte, her durumda, sahibinin akıllı telefonu önceden belirlenmiş bir mesafeden uzaklaşırsa, bisiklet otomatik olarak engellenir. Ek olarak, özel bir hırsızlık önleme alarmıda vardır.


Ebii çarpışma sensörleri ile donatılmıştır, her yönde aydınlatma sağlar ve patlamaktan korkmayan havasız lastiklere sahiptir.


Şirket, elektrikli bisikletin ne kadara mal olacağını ve prömiyerin ne zaman gerçekleşeceğini henüz belirtmedi. Fiyat konusunda varsayımlarda bulunmak bile zor.


Örneğin ABD bisiklet pazarında, düşük maliyetli bir Lectric XP Lite 800$'a mal olurken, yeni bir Audi elektrikli dağ bisikleti 10.000$'ın üzerinde olabilir.


Kaynak: https://www.acer.com/ebii/tr-tr/index.html


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)