Ton Balıklı Krep Ekmek

Metin Bedir
0
Ton Balıklı Krep Ekmek


Taze ton balığı etiyle doldurulmuş buğdaydan yapılan bir ekmektir ve Avrupa'da ve başka yerlerde çok popüler bir besindir. Ana malzemeler un, yumurta, süt, tereyağı ve tuzdur. Buğday unundan yapılan tatlı krep ve karabuğday unundan yapılan tuzlu krep olmak üzere iki çeşit krep vardır.


Krepin menşei, Batı Fransa'da bir bölge olan ve krepe kramphouezh olarak atıfta bulunulan Brittany'den gelmektedir. Bununla birlikte, krep tüketimi artık Fransa'nın her yerinde yaygındır. Karabuğday Çin menşelidir ve Doğu Avrupa'ya yayıldıktan sonra blintz adı verilen bir tür gıdaya dönüşmüştür. Brittany'de krepler geleneksel olarak elma püresi ile servis edilir.


Ton balıklı krep ekmek, genellikle fırınlarda veya kahve dükkanlarında satılır ve öğle yemekleri veya aperatifler için tüketilebilir. Bu ekmek, taze ton balığının lezzetiyle birleştirilerek özel bir lezzete sahiptir ve genellikle ton balık severler tarafından tercih edilir.


Ton Balıklı Krep Ekmek

Ton Balıklı Krep Ekmek

Krepler yuvarlanabilir veya katlanabilir ve ayrıca çeşitli dolgularla doldurulabilir. Krep, peynir, balık, kuşkonmaz, yumurta, ratatouille, mantar veya diğer et ürünleri ile doldurulmuşsa herhangi bir yiyecekle yenebilir.


Ton Balıklı Krep Ekmek

Krep, çeşitli tatlı yiyeceklerle doldurulabilir: reçel, eritilmiş çikolata, süt, dondurma, çilek, fındık, tarçın vb. şeker (toz), limon suyu, çırpılmış krema, doğranmış meyveler ve diğerlerini kullanabilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)