Stoneware Sırlar

Metin Bedir
0
Crafist Stoneware Sırlar

Stoneware Sırlar

Stoneware çamuru ile yapılan yüksek dereceli fırınlarda pişirilme işlemi bittikten sonra daha sağlam bir hal alması için stoneware sırlar sayesinde daha dayanıklı bir görünüm sağlanmaktadır. Bu tür sur grupları porselen ya da stoneware çalışmaları için daha uygun bir çeşittir. En düşük 1050 derecede fırınlanmış olanlara uygulanmaktadır.


Fırça yardımı ile üç kat fakat sprey ya da daldırma yöntemi ile uygulamada bir kez yapılması yeterlidir. Kurşun içermediği için içecek ve yiyecek için kullanılan ürünlerde güvenle kullanılmaktadır. Stoneware sırlar ile yapılan stoneware çamurdan yapımı bitmiş olan ürünlerin daha sert ve dayanıklı bir görünüm kazanması için yapılan çalışmalardır.


Stoneware,  Seramik ve Porselen Arasındaki Farklar Nelerdir?


Seramik ve porselen ürünlerin yapıldığı ana madde kildir. Seramik ve porselen arasındaki farkı kile eklenen malzemedir. Seramik ürünler için ışığı geçirmeyen ve kalın bir yapıya sahip olmasıdır. Porselen türü ürünlerde ise daha saydam ve ince yapıda olmaktadır.


Stoneware çamur hem seramik hem de porselen türü ürünlerden daha yüksek ısıdaki fırınlarda işlem görmesi ile kumtaşının dış tabakasındaki sırların cama çevrilmesi ile camsı bir görünüm kazanır. Stoneware ürünlerde taş benzeri yapıda olduğundan sert ve daha dayanıklıdır. Bu sayede fırınlarda, mikrodalga da ve bulaşık makinalarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Stoneware sırlar ile daha kapsamlı bilgi edinmek için https://www.crafist.com.tr/tr/stoneware-sirlari adresinden ulaşabilir ve iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)