Skoda, tamamen elektrikli bir Skoda Octavia üzerinde çalışıyor

Metin Bedir
0
Skoda, tamamen elektrikli bir Skoda Octavia üzerinde çalışıyor


Haziran 2021'de eski Skoda CEO'su Thomas Schaefer, on yılın sonuna kadar hepsi daha küçük ve daha ucuz olan üç elektrikli aracın Enyaq'ı izleyeceğini duyurdu. Vision 7S crossover konseptinin bir sonraki üretim versiyonu ve bu yılın Mayıs ayı başlarında duyurulan giriş seviyesi elektrikli otomobil de bunlardan biri olacak. Üçüncü yenilik en çok satan Octavia olabilir. 2025 yılından sonra elektrikli araç pazarına girecek.


İngiliz dergisi Autocar, Mladá Boleslav'dan uzmanların popüler kompakt ve orta boy otomobilin tamamen elektrikli bir versiyonunu geliştirmeye başladığını bildirdi. İlginç bir şekilde, sıfır emisyonlu Octavia, Enyaq tarafından kullanılan Volkswagen Group MEB platformunu atlayacak ve yaklaşmakta olan SSP'yi benimseyecek. Skoda'nın 600 kilometre dayandığını ve maksimum 200 kilovat şarj kapasitesine sahip olduğunu söylediği Vision 7S'nin 89 kWh piline kıyasla teknolojik olarak daha gelişmiş bir pil kullandığı söyleniyor.


Normal Octavia EV'nin öne monte edilmiş iki elektrik motoruna sahip olması bekleniyor her tekerlek için bir tane daha sıcak RS versiyonu arkada iki elektrik motoru ekleyerek dört tekerlekten çekiş düzenine izin verecek. Bu, dört tekerlekten çekişe sahip ilk Octavia RS olmayacak, çünkü ICE ile çalışan modelin dizel versiyonu uzun yıllardır dört tekerlekten çekiş ile sunuluyor. Skoda, standart otomobilden en az bir yıl sonra yeni Rally Sport versiyonunu tanıtacak.


Octavia EV, Skoda'nın geleneksel motor modelini ürün serisinde tutmayı planladığı için TSI ve TDI modellerinin sonu olmayacak. Bununla birlikte, marka, Avrupa Birliği'nde içten yanmalı motorlara sahip tüm yeni otomobillerin satışına ilişkin bir yasağın yürürlüğe girdiği 2035'te içten yanmalı motorları terk etmek zorunda kalıyor. Bu arada, mevcut dördüncü nesil model, 2024'te orta döngü bir makyaj görecek.


Skoda, daha güçlü olanı RS modeline ayrılmış olarak, iki güç modunda sunulan bir plug-in hibrit güç aktarma organını tanıtarak Octavia'yı zaten kısmen elektriklendirdi. Buna ek olarak, daha büyük amiral gemisi Superb de bir PHEV kurulumuna sahip ve 2023'te gelecek olan yeni nesli için bir şarj portu ile gelmeye devam edecek.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)