BTS Hayranlarına Ne Denir?

Metin Bedir
0
BTS Hayranlarına ne denir?


BTS, son zamanlarda müzikleri ve performanslarıyla dünya çapında ilgi gören Güney Koreli bir erkek grubudur. Diğer birçok K-Pop grubu gibi BTS'in de ARMY adı verilen oldukça adanmış bir fandomu var. BTS büyümeye devam ederken, ARMY'nin fandom adının arkasındaki derin anlamı bebek ARMY olarak da bilinen yeni hayranlarla paylaşması önemlidir.


Grubun popülaritesi hala yeni olsa da, fandomun adı 2013'ten beri var. Jimmy Fallo'nun oynadığı The Tonight Show'da BTS üyesi RM, grubun adının ilk hecesi (bang) olduğu için fandomun neredeyse “The Bells” olarak adlandırıldığını paylaştı. Korece'deki "zil" kelimesinin ilk hecesi aynıdır. Grup sonunda ARMY ile yola çıktı. RM, ARMY'nin çok daha iyi olduğunu hissettiği için isim değişikliği ile mutluluğunu dile getirdi.  


ARMY ismi sadece BTS dinleyicisi olmaktan fazlasını temsil ediyor ve arkasında iki anlam var. ARMY, “Adorable Representative M.C. For Youth”un kısaltmasıdır ve kelimenin tam anlamıyla ordu anlamına gelir. BTS'in Korece adı olan Bangtan Sonyeondan (방탄소년단), İngilizce'de "Kurşun Geçirmez İzciler" anlamına gelir. Hayranları ARMY ve BTS, onları koruyan zırh, grubu simgeliyor ve ARMYleri her zaman birlikte olacak.


ARMY sevgilerini göstermek için birçok hayran projesi organize etti. En son ARMY, BTS'in Los Angeles, California'daki Permission To Dance On Stage konserlerinde Jin'in solo parçası “Moon” onuruna ışık çubuklarını ay kesmeleriyle kaplayarak Jin'in doğum günü için bir sürpriz düzenledi. BTS, sevgisini göstermek için ARMY'ye onlar için orada olacaklarını söyleyen çok sayıda şarkı yazdı. Bir örnek şarkılarında “2!3!” BTS, ARMY'yi kötü anıları bırakmaya ve BTS ve diğer ARMY'lerle birlikte yeni anılar yaratmaya teşvik ediyor.


BTS ve ARMY fandomları arasındaki ilişki inanılmaz derecede önemlidir. Bir hayranın bir sanatçıya duyduğu sevgi ve ilginin ne kadar güçlü olabileceğini gösteriyor ve aynı zamanda bir grup hayranın bir araya geldiğinde sahip olabileceği gücün inanılmaz bir temsilidir. BTS ve ARMYleri için gelecekte olacak tüm güzel şeyleri görmek için sabırsızlanıyoruz. 💜


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)