İnternet Hız Testi

Metin Bedir
1
İnternet Hız Testi Araçları Nedir?

Çoğunlukla, internet problemleri, internetin hızından kaynaklı olabilmekte. Hız problemi tercih ettiğiniz servis sağlayıcıdan veya teknik bir aksaklıktan meydana gelebilmektedir. Bu nedenle hız testi yaparak internet hızınızı ölçmeniz internet problemlerini anlamadaki ilk basamak kabul edilmektedir.


İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

Bu testler web browser üzerinden online olarak yapılmaktadır. Hız testi operatör farketmeden yapabileceğiniz bu hız testleri sizin o anki download, upload ve ping değerlerinizi verir.


Test yapmadan önce modeminize reset atmanız, wifi bağlantı kalitesini iyileştirmeniz ve interneti kullanan açık uygulamaları ve web sayfalarını kapatmanız önerilir. İnternet hız testi için aşağıda verilen Start butona bastığınızda kısa süre içerisinde test sonuçlarınızı alırsınız.

İnternet Hız Testi Nasıl Çalışır?

Hız testini başlattığınızda sizin bulunduğunuz konuma en yakın sunucu tespit edilir. Hız testi sunucusu ile istemci cihazınız arasında ping süreleri kontrol edilerek milisaniye cinsinden ping süresi ölçülür. Ping işlemi tamamlandıktan sonra indirme testi başlar. İstemci sunucuya birden çok bağlantı oluşturarak mümkün olduğuı kadar veri indirmeye çalışır. Burada ölçülen veri boyutunun zamanla orantısıdır. Daha sonra sunucuya veri gönderilerek istemci ile sunucu arasındaki veri transferinin yani upload hızının ölçümlenmesi yapılır.


İnternet Hızı Düşük Çıkarsa Ne Yapılmalı?

Eğer internet hızınız düşükse bu durumu operatörünüzle görüşebilirseniz. Fakat öncesinde wifi bağlantı kalitenizi kontrol etmenizi veya modeminizi yeniden başlatmanızı öneririz. Modeminize olabildiğince yaklaşmak sinyal gücünüzü iyi yönde etkileyecektir.


İnternet hızı kaç Mbps olmalıdır?

Sosyal medya ve web gezintisi için internet bağlantınızın 2-4 Mbps olması yeterlidir. HD video izlemek için 10 Mbps gerekirken, 4K video stream için bu değer 20 Mbit civarıdır. Oyun oynarken de ping süresinin düşük olması oyunun akıcılığını oldukça fazla etkileyecektir.


Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

  1. İnternet hızını ölçmek isteyenler için bilgilendirici bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder