Tinted Fiyatları 2021'de Ne Düzeyde?

Metin Bedir
0

Tinted tavuğu, en çok yumurtlayan yumurta tavuğudurYumurtacı türler içerisinde %98-99 gibi bir yumurtlama verimine sahiptir. Bu nedenle de yumurta üretip satan girişimciler açısından da her zaman ilk tercih edilen tür olmuştur. Tinted tam bir yumurta üretim harikasıdır.

Bunun yanı sıra uysal oluşu, gittiği yeni kümeslere, yeni iklime ve bahçe ortamına kolay alışması da çok tercih edilmesinin ikinci nedenidir. Her ikisinde de yumurtlama performansı ve diğer üstün özellikleriyle kümes sahibini memnun eder. Ufak tefek bir tavuk olsa da bağışıklık sistemi oldukça güçlüdür. Tinted tavuğu diğer tüm yumurtacı türler arasında en az yem tüketen yumurta tavuğudur.

Bu özelliği ile ilk tercih edilen yumurta tavuğu türü olması için yeterlidir. Tinted beyaz parlak tüylere sahip uysal ruhlu ve yüksek miktarda yumurta üretimi ile tanınır. Tinted tavuk diğer yumurta tavuklarına göre sağlık açısından daha dayanıklıdır. Tinted tavuğu uzun ömürlüdür, az yem ile beslenir, yüksek yumurta üretimine sahiptir, oldukça düşük üretim maliyetine sahiptir, krem renk yumurta verir, yılda 300-330 yumurta üretimine sahiptir ve sert kabuklu bir yumurta verir.

Tinted tavukları beslendiği andan itibaren en çok yumurtlama evreleri 22. Haftada başlamaktadır. 29. Hafta ise tinted tavuğunun en çok yumurtladığı dönemdir. Yıl boyunca bu şekilde üretim yapmaktadırlar.

Tinted Fiyatları 2021'de Ne Düzeyde?

Tinted tavuklarımızın sayısına, ek kümes kurulumuna kadar birçok uygulama için proje geliştirilmektedir. İster tavuk talebinde bulunabilir ister tinted tavuklarını kümesinizi anahtar teslim isteyebilirsiniz. Yüksek kalite, uygun fiyat garantisiyle sizlere hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz.

Öncelikle Tinted tavuklarıyla ilgili en önemli özellik, son derece uysal olan bu beyaz parlak renkteki tavuklar, en az yem vererek en çok yumurtaya sahip olabileceğiniz tavuklar olduğu için bu sektöre girmek isteyenler için başlıca sebeplerden bir tanesidir. Diğer tavuk cinslerine göre değerlendirirsek sağlık açısından en uzun ömürlü yaşayan tavukların başında gelmektedir. Bir günde ortalama bir tinted tavuğunun yem tüketimi 100-150 gr civarındadır. Salınarak beslendiği takdirde 100-90 gr. düşmektedir.

Ülkenizde yaygın olarak kullanılmasının başlıca sebebi iklim şartlarıdır. Bu durum dolayısıyla fiyatları oldukça uygundur. Tinted tavuğu kolay şekilde üretilmesi ve maliyetinin düşük olmasıyla tam bir fiyat performans ürünüdür.

Tinted Tavuğu Almak İsteyenler Ne Yapmalı?

Tinted tavuğunu almak isteyen kişiler internetten ve çiftliklerden kolaylıkla tinted tavuğuna ulaşabilirler. Türkiye’de yaygınlaşması sağlanmak istenen bu Tinted tavuk ırkı için firmalar bazı üretim planları yapmaktadır. Tamamen gıda tarım ve hayvancılık bakanlığına bağlı il ve ilçe tarım sistemlerine kayıtlı kümeslerde veterinerler tarafından kontrollü üretim yapılmaktadır.

Koçoğlu Tavukçuluk Tinted tavukları bakımından da müşterilerine destek sağlamaktadır. Siz de tavukçuluk için danışacak birilerini arıyorsanız, İzmir’deki Koçoğlu Tavuk ile anlaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)