Gönüllü Hareketi'nin Burs Bağışı Programının İncelenmesi

Metin Bedir
0

Gönüllü Hareketi toplumun tüm bireylerine ulaşmayı hedefleyen ve Bursa kökenli bir oluşumdur. Gönüllü Hareketi burs fonu sayesinde özellikle de akademik hayatına başarı ile devam eden öğrencilerin finansal olarak destek alması sağlanmaktadır. Önemli olan tek şey gönüllülük esasına dayanarak üniversite hayatına devam ediyor olmanızdır.

Hem eğitim hem de sosyal hayata destek sağlayan bu fon sayesinde birçok gencin hayatı kolaylaşmaktadır. Burs başvuruları direkt olarak gonulluhareketi.org sitesinden her sene duyurulmaktadır. Online olarak yayınlanan başvuru formu üzerinden sağlanabilecek başvurular, uygun kriterleri sağladıkları sürece dikkate alınmaktadır. Başvuru için gereken birtakım belgeler de bulunmaktadır:

  • Öğrenci belgesi (halihazırda bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olduğunuzu göstermelidir)
  • Transkript (not durumunuzu gösteren belge)
  • Adli sicil kaydı
  • Nüfus kayıt örneği
  • Anne-baba gelir belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Bursiyer taahhütnamesi
  • Araç-tapu sorgulama belgesi

Bu belgeleri teslim ettikten sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Öğrenciler için oldukça yararlı olan bu gönüllü çalışma sayesinde daha aydın geleceklere ışık tutmayı hedefliyoruz.

Gıda Bankacılığı Nasıl Çalışır?

Gönüllü Hareketi bünyesinde çalışmalar düzenlenen bir diğer proje de Gıda Bankacılığıdır. Gıda Bankacılığı sayesinde birkaç husus hedeflenmektedir. Özellikle de gıdaların son dönemde sadece israf edilmesini önleyen bu proje, ekonomik açıdan zorluk çeken aile ve bireylerin ekonomik ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamayı hedef tutmaktadır. Ayrıca sürdürülebilirliği de sağlayan bu proje sayesinde daha verimli yarınlar hedeflenmektedir.

Gıda bankacılığı genel olarak gıdalar ve ihtiyaçlar çerçevesinde hizmet veren gönüllülük çalışmaları içermektedir. Gıda, giysi, temizlik ürünlerinin bağış olarak kabul edildiği bu projede her ürün mutlaka bir ihtiyaç sahibine ulaşmaktadır. Özellikle de yasa bir mevzuat çerçevesinde gelişen bu projeler, sivil toplum kuruluşları kapsamında yürütülmektedir.

Gıda bankası ise bağışçıların dışarıdan gıda, giysi ve diğer ürünleri bağışlayabildiği bir alandır. İhtiyacı olan bireyler ise bu bankaya bağışlanan ürünleri ihtiyaçları çerçevesinde temin edebilirler.

Oldukça yeni bir proje olan gıda bankası Bursa’da hizmet vermektedir. Yine aktif rol oynayanların gönüllüler olduğu bu projede gönüllülerin enerjileri ve azimleri birleşiyor! Bu azim ve başarma aşkı ile siz de bağışta bulunabilir ve ailelere katkıda bulunabilirsiniz. Hem çevreye hem de topluma katkı sağlayan bu proje sayesinde gıdaların atılması ve israf edilmesi de önlenmektedir. 

Bursa’da Bağış Yapabileceğiniz Yerler

Gönüllüler derneği adı altında hizmet veren Gönüllü Hareketi, Bursa’da bağış yapabileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Kendi bünyesinde bir sürü farklı projeyi barındıran bu dernek, dayanışmayı ve empatiyi kendisine temel almaktadır. İhtiyaç sahiplerine destek olmak, öğrencilere bir ışık olmak için siz de bağışta bulunabilirsiniz.

Sorumluluk bilincini artırabilmek adına daha fazla insana ulaşarak gönüllü çalışmalara katılabilirsiniz. Çalışmaların sürdürülebilmesi adına destek sağlayarak siz de bu oluşumun manevi bir ayağı olabilirsiniz.

 

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)