Alan Adı nedir?

Metin Bedir
1


Alan Adı nedir?

Alan adınız, kişilerin sitenize ulaşmak için yazdıkları işaretli konumdur. Olağanüstü bir harf ve sayı dizisidir ve ardından birkaç alan adı genişletmesinden biri gelir; örneğin, ".com", ".organization" ve ".net".


Alanlar ilk olarak 1983 yılında Alan Adı Sisteminin nezaketinde ortaya çıktı. Bununla birlikte, genel nüfus kaydı 24 Şubat 1986 tarihine kadar başlamadı. IP adreslerini geri çağırmaya çalışan bireyler meselesine stratejik bir mesafe koyabilirler.


IP adresi, web'deki bir gadget'ı ayıran sayıların ilerlemesidir. Şuna benzeyebilir: 38.935.22.4


Netflix, Amazon veya eBay hesabınıza ulaşmak için uzun bir sayı dizisini hatırlamanız gerektiğini düşünebilir miydiniz? Bu şifrelerin her birini izlemeye çalışmak yeterince korkunç.


PC'lerin bir dizi numarayı hatırlama konusunda olağanüstü olmasına rağmen, bireyler kesinlikle öyle değil. İnsanlar kelimeleri hatırlamada büyük ölçüde gelişti - daha sonra, alan adlarını tanımak sitelerin keşfedilmesini kolaylaştırıyor.


Alan adıyla müşteriler sitenize ulaşabilir. Bu olmadan, IP adresinizi fark etmeleri dışında yapamazlar.


Her alan adı olağanüstü olduğundan, kullanmadan önce onu kaydettirmeniz gerekir.


Günün sonunda, kaliteli bir alan adı, işletmenizin web üzerinde daha fazla uzman görünmesine, web tarayıcısı sıralamalarını iyileştirmesine, trafik oluşturmasına ve imajınızı sağlamasına neden olur - aynı şekilde vazgeçilmez bir sanal marka kaynağına dönüşebilir.


Alan adı satın almanızı tavsiye ettiğimiz firma GoDaddy'dir .

Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

  1. Ben isimtescil ile çalışıyorum 7 yıldır. Bir sorun olduğu zaman hemen dönüş yapıyorlar.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder