Snowpiercer Dizi İncelemesi - Netflix

Metin Bedir
1
Snowpiercer Dizi İncelemesi - Netflix

Benim aynı isimle yayınlanan filmi çok hoşuma gitmişti. O yüzden Netflix’in aynı isimli dizisini izlemek istedim acaba bir şeyler değiştirmişler mi sadece adını mı kullanmışlar diye? Lakin filmin bire bir diziye uyarlanmış halini gördüm.


Film yayınlandığı dönem çok gözardı edilmişti. Aslında bayağı kaliteli bir işti ve yönetmeni çok iyi bir yönetmendi neden o dönem öyle olmuştu anlamamıştım ama dizisi bayağı bir izleyiciyi yakaladı.


Netflix’in ve diğer online platformların alametifarikası sanırım bu. İzlenmeyen gözden kaçan eserleri bir şekilde karşınıza çıkarıp izlettiriyor ve gözden kaçırdığınız için pişman oluyorsunuz.


Filmin konsepti ve hikayesi aslında daha önce birçok kez hollywood filmlerinde karşımıza çıkan cinsten. İnsanlar ölüyor ve kurtuluş aracı olarak tek bir araç var zenginler o aracı icat ediyorlar ve fakirleri almak istemiyorlar lakin fakirlerden bazıları zorlayarak bir şekilde araca biniyor ve insan ırkının devamını sağlıyor.


Dizi de yine bu hikayeyi konu ediniyor. Herkes ölüyor bilim insanları bir şekilde Dünya’yı ayakta tutmak istiyor ellerinden geleni yapıyorlar lakin daha da kötü bir şeye yol açıyorlar dünya buzul çağına dönüyor ve bir kişi bir araç geliştiriyor (tren). Zenginler parasını verip o trenlerde yer alıyorlar fakirlerden onlara hizmet edicek kişileri seçiyorlar ve güç bela zorla binenler onları ya öldürüyorlar ya da hizmet edecekleri bir alan bulup içlerinden çıkarıyorlar.


Trenin vagonları klasmanlara bölünmüş ve hepsine bir isim verilmiş durumda. Kimliğini kimsenin bilmediği bir kişi Tren’in yöneticisidir.


Lakin dediğim gibi kimse kimliğini bilmiyor. Ve gelen emirlerin o kişiden geldiğini sanıyorlar.


Trende daha önce birçok filmde gördüğümüz insanı öldürmeden yaşamsal fonksiyonlarını sonlandırıp geri hayata döndürme yöntemlerinden biri kullanılıyor.


İçeride tren yönetimine isyan eden cinayet işleyen kişileri bu yöntemle kutuların içine hapsediyorlar.


Herkes için her şey yolunda gibi giderken bir cinayet işlenir ve zorla trene binmeye çalışanlar isyan planları yaparlar. Her şey hazırken içlerinden ekibin beynini tren yönetimi çekip alır. Zira trende cinayet işlenmiştir ve cinayeti çözmesi için o kişi seçilmiştir.


Ekip dağılır ve giden kişinin ekibe ihanet ettiği düşünülür.


Bunun için kalanlar kendi aralarında plan yapar ve isyana başlarlar trende ve zenginlerde problem, sorunlar baş göstermeye başlar yönetim problemleri çözmekte sorun yaşar.


Dizi görsel efekt ses müzik dekor plato açısından çok başarılı keza castta başarılı lakin yapılmış bir şeyin aynen uyarlaması olduğu için hikaye açısından iyi orijinal bir hikaye diyemem.


Orijinal filmi için yukarıda da bahsettiğim gibi çok fazla methiye düzerim lakin dizi halkında ancak sıkılmadan keyifle izlenebilir derim.


Filmin yönetmeni harika bir yönetmen lakin dizinin yönetmeni için aynı şeyleri söyleyemem özellikle aksiyon sahnelerinin çekilmesinde sorunlar göze çarpıyor.


Dizinin hikayesi ve gerilimini doğrudan yönetmen izleyiciye geçiremiyor. Ya burada gerçekten önemli bir hikaye var insanlar hakkında önemli bir şey olacak hissi bir türlü yaratılamıyor böyle jason statham’ın aksiyon filmleri gibi mesajı olmayan sadece aksiyonu olan filmler gibi başlatılıyor ve bitiriliyor.


Böyle filmleri izlerken illaki böyle anların insanların başına geleceği durumunu düşünüyorum iyi ki çocuk yapmak ve evlenmek istemiyorum diyorum. Tek başıma kendi derdimi göğüsleyebilirim benim bir parçamı böyle durumların içine atamam diyorum.

Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

  1. Snowpiercer ikinci sezonu ne zaman yayınlanacak sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder