Lazer Kesim Makinesi ile Neler Yapılır?

Metin Bedir
0

 

Lazer Kesim Makinesi ile Neler Yapılır

Lazer kesim makineleri, çok çeşitli endüstrilerde hassas kesim ve tasarım projeleri için kullanılan bir araçtır .


Lazer kesim makinesi, çelik, plastik veya ahşap gibi malzemeler üzerinde belirli bir tasarımı temiz bir şekilde kesmek veya aşındırmak için yüksek güçlü bir lazer ışını yayar. Genellikle endüstriyel imalat uygulamaları için daha fazla kullanılır ve kiriş fazla ürünü yakar, buharlaştırır veya eriterek üstün bir bitmiş tasarım veya kenar bırakır.


Bir lazer kesim makinesinde , bilgisayar sayısal kontrolü (CNC) olarak bilinen ayarların yanı sıra, lazer ışınının yoğunluğunu istenen tasarım efekti veya bir üretim veya tasarım projesinde gerekli olan belirli kesimler için kontrol eden ve yönlendiren lazer optiği vardır. Lazer ışını, elektriksel deşarjların veya bir lambanın, sınırlı bir kap içindeki bir lazer malzemesini tetikleyerek kimyasal bir reaksiyona neden olduğu ve yüksek güçlü bir ışının salınmasına neden olduğu bir işlemle oluşturulur. Işın daha sonra tek renkli bir ışık akışında bir ayna kullanılarak yansıtılır. Aynadan, ışık daha sonra fiber optikler veya aynalar tarafından çalışma alanına yönlendirilir, kirişin en dar noktası kirişin kesilmesi veya tasarımın malzeme üzerinde çizilmesi.


Makinelerin bileşenlerinin hassas kesimi için mühendislikte genellikle bir lazer kesme makinesi kullanılır. Endüstriyel uygulamalar için, yapısal ve boru malzemeleri ile metal gibi düz sac malzemeleri kesmek için genellikle bir lazer kesme makinesi kullanılır. CNC ayarı, metal, ahşap ve plastik üzerine her türlü tasarımı aşındırmak veya kazımak için de değiştirilebilir. Özel CAD (bilgisayar destekli tasarım) yazılımı, CNC'yi programlamak ve lazer kesim projesi için gerekli kesme, kazıma veya aşındırma özelliklerini gerçekleştirmek üzere yönlendirmek için kullanılır. Lazer kesim makinesinin boyutu ve kapasitesi, daha küçük veya daha büyük ölçekli üretim projeleri için kullanılıp kullanılamayacağını belirler.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)