Kişisel UV Temizlik Işıkları Zararlı Bakterileri Gerçekten Öldürür mü?

Metin Bedir
0
Kişisel UV Temizlik Işıkları Zararlı Bakterileri Gerçekten Öldürür mü

 Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana, piyasada evinizin içindeki ve çevresindeki yüzeyleri ve nesneleri dezenfekte ettiğini iddia eden bir ton ultraviyole ışık cihazı gördük . Ama çalışıyorlar mı?


Biraz tarih

ultraviyole ışıklar için yıllardır kullanılmaktadır edici dahil su arıtma yüzeyleri ile bitkilerden, hastaneler . Teknoloji bu yeni bir şey değil ve işin gösterilmiştir. Ancak küçük UV cihazları ve personel sıradan hale geliyor ve endüstri tam olarak düzenlenmiyor.


Kanıt

Laboratuvar teknisyenleri bir telefonu temizledi ve cihazda kaç bakteri olduğunu görmek için eküvyondan kültür aldı. Daha sonra bakterileri petri kabından aldılar ve Güvenli ve Sağlıklı UV dezenfeksiyon ışığı ile 10 saniye boyunca taradılar.


Samsung Electronics şarj kutusuna başka bir Petri kabı koydular. 48 saat içinde, UV cihazlarının kaç bakteri kültürünü öldürdüğünü görmek mümkündü.


Sonuçlar

Güvenli ve sağlıklı UV dezenfektan ışığı : Bu cihaz, Petri kabında bulunan bakterilerin% 99.9'unu öldürmede "çok etkili" idi. UV ışığı ile taranmamış kültüre kıyasla taranan tabakta gözle görülür bir fark görebiliyordum.


Samsung Electronics Kablosuz Şarj Kutusu : Bu cihaz, Petri kabında neredeyse hiç bakteri veya e-koli azalması göstermedi.


Fark ne?

İki ürün arasındaki en büyük fark, UV ışığının dezenfekte edilmesi gereken ürüne fiilen ulaştığı yerdir. Kutudaki UV lambaları yanlarda. Bu, temizlemek istediğiniz telefonun tüm alanlarına ulaşmadıkları anlamına gelir.


sonuç

UV ışıkları (en ucuzu bile) bakterileri ve mikropları öldürmek için çalışır, ancak UV ışığının sterilize etmek istediğiniz her şeyin yüzeyi ile yakın temas halinde olduğundan emin olmanız gerekir. Bir tane alırken bunu düşünün.


Bu kişisel UV cihazlarının düzenlemeye tabi olmadığına da dikkat etmek önemlidir. Gözlerinize veya cildinize parlarsanız da çok tehlikeli olabilirler.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)