İOS 14'te varsayılan tarayıcı ve posta uygulaması nasıl değiştirilir?

Metin Bedir
0
İOS 14'te varsayılan tarayıcı ve posta nasıl değiştirilir


Android işletim sisteminde, herhangi bir tarayıcıyı ve e-posta istemcisini varsayılan uygulamalar olarak ayarlamak uzun zamandır mümkün olmuştur. Apple'ın iOS'unda varsayılan programlar kendi Mail ve Safari idi. Şimdi bu değişiyor.


IOS 14 sonunda bir seçeneğe sahip. Değişiklik yapmanın çok kolay olmadığı doğru, ancak süreci anlatacağız.


Apple'ın tarayıcı sistemi en sezgisel değil. Bir uygulamadan veya e-postadan bir bağlantı açarsanız, Safari başlar. Bilgisayarınızda farklı bir tarayıcı kullanıyorsanız, şifrelerin ve diğer ayarların senkronizasyonu yoktur.


Aynı durum, iOS'taki popüler Outlook uygulamasının birçok istemcisini memnun etmeyen posta bağlantıları için de geçerlidir.


İOS sistemindeki diğer tarayıcıların resmi olarak üçüncü taraf üreticiler tarafından oluşturulmasına rağmen, temelde aynı Safari olduğu söylenmelidir. Örneğin, Firefox kullanırken, ayrı bir arayüz ve Safari'nin yanında bir dizi özellik elde edersiniz.


Bu özellikler, şifrelerin ve sık kullanılanların tarayıcının masaüstü sürümüyle senkronize edilmesini içerir. Aynı zamanda Android'deki Firefox, tam teşekküllü bir kendi sayfa oluşturma motoruna sahiptir. Belki de bu yüzden iOS'ta popüler Vivaldi tarayıcısının bir sürümü yok.


Her iki durumda da, seçim yapmak her zaman bir artıdır. İOS sistem ayarlarında "Varsayılan Uygulamalar" adlı bir bölüm yoktur. Varsayılan olarak kullanmak istediğiniz bir uygulamayı güncellerseniz, istenen seçeneği ayarlama seçeneğiyle birlikte bir hoş geldiniz ekranı görünebilir. Aksi takdirde, uygulama ayarlarına bakmanız gerekir.


İOS 14'ün ilk sürümünde, varsayılan tarayıcı ve e-posta istemcisini seçme konusunda bir sorun var. İPhone'u kapattığınızda veya yeniden başlattığınızda ayarlar sıfırlanır.


Safari tarayıcı ayarlarındaki varsayılan uygulama seçimi bölümü, yeniden başlatmanın ardından görünmüyor. Yaptığınız seçimi iade etmek istiyorsanız aşağıdaki işlemi tekrarlamanız gerekir. Umarım Apple bu hatayı düzeltir ...

İOS 14'te varsayılan tarayıcı nasıl ayarlanır

Varsayılan bir tarayıcı seçme


Lütfen tarayıcınızı App Store'da güncelleyin. Ancak, bu yazının yazıldığı sırada Firefox, Opera ve Brave varsayılan tarayıcı olarak ayarlanamaz. Ancak DuckDuckGo tarayıcısı ve diğerleri ile kesinlikle yapılabilir .


Yukarıda bahsedildiği gibi, varsayılan uygulamaların ayarlanması için ayarlarda ayrı bir bölüm yoktur.


  1. İOS sistem tercihlerinizi açın ve istediğiniz tarayıcıya gidin.
  2. Üzerine tıklayın ve "Varsayılan Tarayıcı Uygulaması" bölümüne gidin.
  3. Listeden ihtiyacınız olan tarayıcıyı seçin.

Şimdi web sayfaları bu tarayıcıda açılacaktır.


 İOS 14'te varsayılan tarayıcı ve posta nasıl değiştirilir

App Store'a güncelledikten sonra, bazı tarayıcılar sizden bunları varsayılan olarak ayarlamanızı isteyen bir sayfa gösterir.


Aralarında Chrome tarayıcısı yok. Varsayılan olarak ayarlamak için yukarıda açıklandığı gibi yapmanız gerekir. Microsoft Edge tarayıcısı, güncellemeden sonra ilk başlatıldığında bir pencere gösterir. Büyük olasılıkla, tüm tarayıcılar sonunda bunu yapacaktır. Bu, onları varsayılana ayarlamayı hızlandıracaktır.


İOS 14'te varsayılan e-posta istemcisi nasıl seçilir

Varsayılan bir posta programı seçme


Varsayılan posta istemcisi, tarayıcı ile aynı şekilde ayarlanır. Sonuç olarak, Apple Mail uygulamasını kullanmak yerine size uygun bir posta istemcisi ile çalışabileceksiniz.

Aynı zamanda, Gmail ve Yahoo mail kullanıcıları bunları varsayılan uygulamalar olarak henüz ayarlayamazlar. Popüler seçenekler arasında yalnızca Outlook kullanılabilir .

  1. Mağazada seçili e-posta istemcisini güncelleyin.
  2. Sistem tercihlerini açın ve seçilen posta uygulamasına gidin.
  3. Listedeki uygulamanın başlığına tıklayın.
  4. "Varsayılan Posta Uygulaması" başlığını bulun ve üzerine tıklayın.
  5. İhtiyacınız olan uygulamayı seçin.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)