Samsung patentini temel alan renderlar, Pro Sound hoparlörler

Metin Bedir
0

Samsung, Galaxy akıllı telefon serisi ile yıllar içinde zorluklarla karşılaşmıştır. Samsung'un gelecekteki Galaxy cihazlarına bir hoparlör rezonans odası eklemeyi düşündüğünü gösteren yeni bir patent ortaya çıktı. Bu tasarım, telefonun dahili hoparlörlerinden çıkan ses kalitesini önemli ölçüde artıracaktır.


Tasarım , kısmen öne katlanabilen ve akıllı telefon kasasından hafifçe dışarı çıkabilen esnek bir ekran kullanıyor. Hareket, hoparlör için bir rezonans odası olarak işlev gören mahfazada alan yaratır. Yüksek kaliteli sese ihtiyaç duyulmadığında, ekran kasada düz durur.


Samsung, "Genişletilebilir dahili alana sahip elektronik cihaz" başlıklı Dünya Fikri Mülkiyet Ofisine patent başvurusunda bulundu. Belge 35 sayfayı kapsıyor ve 15 Ekim'de yayınlandı. Akıllı telefonun muhafazasında tüm bileşenlerin içine yerleştirildiği ön ve arka paneller var. Bir veya daha fazla hoparlör, bir mikrofon, kamera modülü ve diğer sensörlerle birlikte doğrudan ön panelin altına yerleştirilebilir.


Bu bileşenler ön panel ve esnek ekran ile hareket ederdi. Ekranın yalnızca üst kısmı, ana muhafazayı orijinal konumunda düz bırakarak içe doğru katlanma hareketini yapacaktır. Burada görülen görüntülerin patente dayandığını, ancak resmi Samsung görüntüleri olmadığını belirtmek gerekir. Patentte ana hatları verilen teknoloji bir akıllı telefona konduğunda ve konulsa çok farklı görünebilir.


Patent cümlesi, Galaxy Fold'un kullandığına benzer bir plastik polimer ekranın kullanımından bahsediyor. Bununla birlikte, böyle bir cihaz piyasaya çıkarsa, Galaxy Z Flip ve Z Fold 2'de kullanılan Ultra İnce Cam tipi ekranları kullanabilir. Patent, optimum ses üretmek için sola ve sağa bölünmüş hoparlörleri ve bir soğutma Isıyı dağıtmak için fan içine yerleştirilmiştir. Dikkat edilmesi gereken bir başka ilginç bilgi de, patentin ekranın bir kalemle çalışacağını söylemesidir, bu, Samsung'un katlanabilir ekranlarında şimdiye kadar mümkün olmayan bir şey.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)