Kaşlarda Sivilce Olmasının Sebepleri

Metin Bedir
0
Kaşlarda Sivilce Olmasının Sebepleri


Sivilceler ayrımcılık yapmaz! Vücudun herhangi bir yerinde sivilce oluşabilir. Yüz, burun ve alın en sorunlu bölgeler olmaya devam ediyor ama kaşlarınızı da esirgemiyor. 


Kaşlardaki sivilceler sandığınızdan daha yaygındır. Bunun tek seferlik bir mucize olduğunu düşünebilirsiniz, ancak aniden onu daha fazla deneyimlemeye başlarsınız. Yağ ve bakteriler tarafından tıkanan saç köklerinin neden olduğu sivilceler, cildinizdeki küçük şişliklerdir. Bölge kaşlarınız olduğunda özellikle tekinsiz görünüyor. 


Ve ondan kurtulmak istiyorsanız, sorunu çözebilmeniz için onlara neyin sebep olduğunu bilmeniz gerekir. Kafanız karıştıysa ve son zamanlarda neden kaşlarınızda sivilceler oluştuğunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte kaşlardaki sivilcelerin en olası nedenleri.


Ağda Alma 

Hassas bir cildiniz varsa, kaşlarınızdaki sivilcelerin nedeni muhtemelen diş açma ve ağda yapmaktır. Ama kaşlarımızı yaptırmadan da yapamayız. Peki bununla nasıl başa çıkılır? Kaşlarınızı yaptırmadan önce ve sonra dikkatli olmak çok yardımcı olur. İplik geçirmeden bir veya iki gün önce pul pul dökün. Tamamlandıktan sonra cildi rahatlatmak için biraz aloe vera jeli veya buz uygulayın.


Kaş Ürünleriniz

Görünümümüzü iyileştirmek için kullandığımız ürünler, bazen karşılaştığımız cilt sorunlarının arkasındaki suçludur. Kaş ürünleriniz komedojenik bileşenler içerebilir. Bunlar, cilt gözeneklerini tıkayan, sivilce ve çatlaklara neden olan bileşenlerdir. Kullandığınız ürünleri seçme konusunda çok titiz olun. Komedojenik olmayan içeriklere sahip iyi ürünler arayın. 


Kirli Kaş Araçları 

Temiz makyaj fırçaları kullanmanın önemini yeterince vurgulayamayız. Makyaj fırçalarınızı uzun süredir temizlemediyseniz, kaşlarınızda sık sivilce oluşmasının nedeni bu olabilir. Kirli aletlerinizde bulunan bakteriler kaşlarınıza aktarılır. Bu bakteri istilası sivilceler de dahil olmak üzere çeşitli cilt sorunlarına neden olur. Bu nedenle, fırçalarınızı haftada en az bir kez temizlediğinizden emin olun ve bu sorunla bir daha asla karşılaşmayacaksınız. Kaş Kalemi İçin Doğru Gölge Nasıl Seçilir 


Ürün Paketleme 

Kaşlar, makyaj ürünlerini temizlemek veya uygulamak söz konusu olduğunda, yüzün çok titiz olmadığımız bir alanıdır. Yüzü yıkarken buna yeterince dikkat etmiyoruz. Üstelik her türlü kaş ürününe - pudra, jel ve balmumu - tabi tutuyoruz. Bu, tam olarak temizlenmeyen, sivilce ve çatlaklara yol açan büyük bir ürün birikimine yol açar. Bunu önlemek için, uyumadan önce her gece kaşlarınızı iyice temizleyin. Bu şekilde, kıl kökünü tıkamak ve sivilcelere neden olmaktan endişe etmeden kaşlarınızı istediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz. 


Kıl dönmesi 

Batık saçlarla mücadele ediyorsanız, kaşlarınızdaki sivilce büyük olasılıkla bundan kaynaklanmaktadır. Cildinizin altına sıkışan bir saç teli, kıl dönmesine neden olur. Bu iç içe geçmiş saç, kıl folikülünün içindeki kir, bakteri ve ölü deri hücrelerini çekerek alında sivilcelere yol açabilir. Peeling, batık tüylerden kurtulmanın en popüler yoludur. Sürekli sivilcen oluyorsa haftada bir pul pul döküldüğünden emin ol.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)