WordPress'te Widget'lar Kenar Çubuğu Nasıl Eklenir veya Düzenlenir

Metin Bedir
0

 WordPress Kenar Çubuğu Nedir?

Kenar çubuğu, WordPress web sitenizin ana web sayfasının parçası olmayan içeriği görüntüleyebileceğiniz pencere öğesi haline getirilmiş bir alanıdır. Bu ikincil içerik, web sitenize widget'lar aracılığıyla eklenir - örneğin, en son yayınlanan bloglarınızın bir listesini, bir etiket bulutu veya bir arama çubuğunu görüntülemek için bir pencere öğesi kullanabilirsiniz. 


Kenar çubukları, ziyaretçilerin web sitenizde gezinmesine yardımcı olmak için yararlı olabilir, ancak ek işlevler de sağlayabilir. Örneğin, bir çevrimiçi mağaza oluşturduysanız, ziyaretçilerin ürünleri fiyat, kategori ve teslimat seçeneklerine göre filtrelemesine olanak tanıyan kaydırıcıları görüntülemek için kenar çubuğunu kullanabilirsiniz. Bu senaryoda, kaydırma çubukları, sayfanın temel içeriğinden uzaklaşmadan her zaman kolay erişilebilir konumda olacaktır. Web sitenizden para kazanmaya çalışıyorsanız, kenar çubukları da reklamları görüntülemek için ideal bir yer olabilir. 


"Kenar çubuğu" terimi, ana içeriğinizin yanında görüntülenen dikey bir sütun önermesine rağmen, web sitenizin altbilgisinin üstü veya altı da dahil olmak üzere başka yerlerde kenar çubukları görünebilir. 


Sitenizin kenar çubuklarının konumu, seçtiğiniz WordPress temasına bağlı olarak değişecektir, ancak bu makalenin sonuna doğru, desteklenmeyen yerler de dahil olmak üzere sitenizde herhangi bir yere yerleştirebileceğiniz özel bir kenar çubuğunu nasıl oluşturacağınızı göstereceğim. WordPress temanız tarafından. 


Kenar Çubuğu Pencere Öğeleri Nasıl Eklenir, Kaldırılır ve Düzenlenir 

Kenar çubuğunu Gösterge Tablosu veya WordPress Özelleştirici aracılığıyla özelleştirebilirsiniz . 


Kenar Çubuğu Özelleştirici ile Nasıl Düzenlenir 

Özelleştirici yöntemiyle başlayalım: 


Henüz yapmadıysanız, WordPress web sitenize giriş yapın. Ardından, sol taraftaki menüden Görünüm> Özelleştir'i seçin . Bu, Özelleştirici aracını başlatacaktır. 


Özelleştiricinin sol tarafındaki panelde Pencere Öğeleri'ni seçin . Panel artık web sitenizin tüm widget'lı alanlarının bir listesini gösterecektir. Adlandırma kuralları temanıza bağlı olarak değişebilir, ancak kenar çubuğunun başlığında genellikle kenar çubuğu sözcüğü bulunur . Kenar çubuğu widget'ını bulduğunuzda bir tıklama yapın. 




Özelleştirici aracını kullanarak web sitenizin kenar çubuklarından pencere öğesi ekleyebilir ve kaldırabilirsiniz.


WordPress artık şu anda kenar çubuğunuzda bulunan tüm widget'ların bir listesini görüntüleyecektir. Buradan aşağıdaki görevleri gerçekleştirebilirsiniz: 


1. Widget'larınıza Biraz Düzen Getirin

Bir pencere öğesini alıp yeni bir konuma sürükleyip ardından bu yeni konuma bırakarak, pencere öğelerinin kenar çubuğunda görünme sırasını değiştirebilirsiniz.


Değişikliklerinizden memnun olduğunuzda Yayınla'yı tıklayın .


2. Bir Widget'ın Başlığını Ayarlayın 

Her widget'ın üzerinde görünen metni düzenleyebilir veya hatta bir widget'ın başlık metnini tamamen kaldırabilirsiniz. Bunu yapmak için, düzenlemek istediğiniz başlığa sahip widget'ı bulun ve ardından bu bölümü genişletmek için bir tıklama verin.



Her bir widget başlığını düzenleyebilir veya hatta WordPress Özelleştiriciyi kullanarak tamamen kaldırabilirsiniz. 


  • Başlık  metninde düzenlemelerinizi yapın .
  • Bitti'yi tıklayın .
  • Yayınla'yı tıklayarak düzenlemelerinizi herkese açık hale getirin .


Bu pencere öğesi şimdi düzenlenen başlığı gösterecek şekilde güncellenecektir. 


3. Kenar Çubuğundan Herhangi Bir Widget'ı Kaldırın

Kenar çubuğundan bir pencere öğesi kaldırmak için, bölümünü genişletmek üzere tıklayın ve ardından kırmızı  Metni Kaldır öğesini seçin .




Belirli bir parçacığın hayranı değil Web sitenizin kenar çubuğundan herhangi bir parçacığı kaldırabilirsiniz


Seçilen widget artık kaybolmalıdır. Bu değişikliği kalıcı hale getirmek için Yayınla'yı tıklayın .


4. Kenar Çubuğunuzu Ekstra Widget'larla Geliştirin

Kenar çubuğu biraz boş görünüyor mu? WordPress, kenar çubuklarınıza ekleyebileceğiniz çok çeşitli farklı widget'ları destekler: 


  • Widget ekleme düğmesini seç.
  • Kullanılabilir pencere öğelerinin listesine göz atın. Eklemek istediğiniz bir widget bulduğunuzda, ona bir tıklama verin.
  • Bu widget'a bir başlık verin ve sol taraftaki panelde görünen diğer tüm yapılandırma seçeneklerini tamamlayın. Yapılandırmanın, çalıştığınız parçacığa bağlı olarak değişebileceğini unutmayın.
  • Kenar çubuğuna eklemek istediğiniz her yeni pencere öğesi için durulayın ve tekrarlayın. 
  • Seçiminizden memnun olduğunuzda Bitti'yi tıklayın .
  • Değişikliklerinizi kaydetmek için Yayınla'yı tıklayın .
Kenar çubuğu şimdi tüm yeni widget'larınızı içerecek şekilde güncellenecektir.


Vanilya WordPress'e dahil olanlardan daha fazla widget istiyorsanız, bir WordPress widget eklentisini deneyebilirsiniz. Bunlar, harekete geçirici mesaj düğmeleri, takvimler, hava durumu tahminleri ve daha fazlasını eklemenizi sağlar.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)