Otonom Robotik Traktör Rusya'da Tanıtıldı

Metin Bedir
0
Dünyanın İlk Tamamen Otonom Robotik Traktörü Rusya'da Tanıtıldı

Zolotaya Niva 2024 fuarında, otonom tarım makineleri için yapay zeka sistemlerinin önde gelen Rus geliştiricisi Cognitive Pilot, dünyanın ilk tamamen otonom robotik mini traktörünün endüstriyel örneğini tanıttı. Bu traktör, özel sensörlerle donatılmış çeşitli takma ekipmanlar aracılığıyla tüm temel tarım operasyonlarını bağımsız olarak gerçekleştirebilmektedir.

Tamamen sıfırdan tasarlanan otonom traktör, Cognitive Pilot'un Tomsk'taki robotik ekipman üretim fabrikasında üretilen ve tamamen işlevsel bir fuar örneğidir. Tarım robotunun yazılımı, sahibine ekipmanın durumu ve iş ilerlemesi hakkında gerçek zamanlı tüm gerekli bilgileri iletmeyi amaçlamaktadır. Sunulan traktörün diğer benzer gelişmelerden temel farkı ise tamamen kabinden yoksun olmasıdır.

Otonom Robotik Traktör Rusya

Skolkovo Vakfı Biyomedikal Teknoloji Kümesi AgroTech Yönlendirme Direktörü Natalia Chernysheva;

"Yapay zekanın yeni kullanım alanlarına, özellikle de tarım-gıda kompleksinde büyük ilgi duyuyoruz. Cognitive Pilot uzmanları tarafından yapay zeka tabanlı otonom sistemlerin tasarımı, nöral ağlar kullanılarak sektörün birçok önemli sorununu çözmemizi sağlayacak." diye açıkladı.

Dünyanın İlk Tamamen Otonom Robotik Traktörü Rusya'da Tanıtıldı

Cognitive Pilot, Sberbank'ın yan kuruluşu ve Skolkovo Vakfı'nın ikametgahıdır. Tarım, raylı ve karayolu taşımacılığı ve otonom araçlar için yenilikçi sensörler gibi alanlarda çözümler geliştirmekte ve sunmaktadır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)