Valorant FPS Drop Sorunu Çözümü

Metin Bedir
0
Valorant FPS Drop Sorunu Çözümü

Valorant, son zamanların en popüler hale gelen fps türündeki aksiyon oyunlarından bir tanesidir. Genel olarak FPS severlerin çok daha dikkatini çeken bu seri, dünya üzerinde binlerce kişi tarafından sevilerek oynanmaya devam etmektedir. Bizlerde bu yazımızda sizler için valorant fps drop sorunu, valorant ani fps düşmesi, valorant donma sorunu, gibi soru başlıklarına cevap vererek sizleri büyük bir dertten kurtaracağız.


Bilgisayarlar ki özellikle laptoplar, işletim sistemleri ve donanımsal parçaları yüzünden bazı oyunlarda sıkıntı yaratabilmektedir.


Valorant günümüz teknoloji donanımlarına göre iyi bir sistem gerektiren bir oyun türü olması nedeniyle birçok oyuncunun seri ve donmadan oynamasına olanak sağlamamaktadır. Fakat birazdan göstereceğimiz yöntemler ile birlikte FPS sorununu az da olsa düzeltme sağlayarak sizlerin Valorant oyununu daha akıcı bir şekilde oynamanızı sağlayacağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan çözüm yollarına geçebilir ve bizleri hangi adımların beklediğine göz atabiliriz.


RAM'i Mutlaka Yükseltin

Bir bilgisayarın özellikle oyun konusunda olmazsa olmaz donanımsal parçalarından bir tanesi de Ram‘dir. Bildiğiniz gibi Valorant oyununu akıcı bir şekilde oynayabilmeniz için en az 4 GB Ram ihtiyacınız olacaktır ki en iyi şekilde oynamanız için bizler en az 8 GB RAM olmasını tavsiye etmekteyiz.


Windows Oyun Modunu Etkinleştirin

Bildiğiniz üzere Windows artık geliştirmiş olduğu güncellemeler ile birlikte oyunculara da birçok alanda yardımcı olarak oyunları daha iyi oynanmasına olanak sağlamaktadır.


Windows oyun modu veya game fire pro araçları ile birlikte arka planda çalışan yazılımlar, programlar gibi sorunları ortadan kaldırarak oyunlarda iyi bir fps almanıza olanak sağlamaktadır.


Yüksek Performans Ayarını Aktif Edin

Windows işletim sistemlerinde bildiğiniz üzere performans ayarı adı altında farklı modlar yer almaktadır. Bizler bilgisayarımızı kullandığımız alanlara göre bu modları ayarlamaktayız. Oyuna girmeden önce Güç ayarları bölümüne giriş yaparak Yüksek Performans Modunu aktif edebilir ve daha iyi bir fps deneyimi yaşayabilirsiniz.


Oyunun Grafik Ayarlarına Göz Atın

Valorant oyununda da tabii ki her oyunda olduğu gibi grafik ayarları mevcuttur. Bu alan içerisinden kolayca bilgisayarınıza göre grafik ayarlarını değiştirebilir ve hem daha iyi fps alabilir hem de sistemsel problemleri ortadan kaldırabilirsiniz. Grafik ayarlarında ise özellikle gölge ve çözünürlük boyutu gibi ayarları doğru konumlandırmanız gerekmektedir ki aksi taktirde oyunda daha fazla fps kaybı yaşayabilirsiniz.


Grafik Ayarlarınıza Göz Atın

Bildiğiniz üzere her bilgisayarın farklı bir ekran kartı modeli bulunmaktadır. Nvidia, MSI gibi farklı markalar kendilerine özgü ekran kartı panalleri oluşturarak bilgisayarlarına yüklemektedirler. Sizlerde hangi marka ekran kartı kullanıyorsanız, o markanın ayarlarına göz atarak bilgisayarınızın ayarlarını oyunlara göre ayarlamalısınız ki bu sayede çok daha iyi bir fps alabilme imkanınız bulunur.


Burada bulunan maddeleri okuduğunuzda valorant fps drop sorunu, valorant fps düşüyor gibi başlıkları yok ederek kolaylıkla bilgisayarınızda iyi bir valorant deneyimi yaşayabilirsiniz.


Oyun işlemci ve özellik olarak iyi bir bilgisayar özelliği istediğini söyleyebilirim fakat bazen ufak hatalarla iyi bilgisayarlarda da oyunlar açılmamakla birlikte kötü deneyimler yaşamaktadır. Sizlerde burada bulduğumuz çözümlerle bu sorunları ortadan kaldırabilir ve oyunu kasmadan oynayabilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)