Telegram Nasıl Bir Uygulama?

Metin Bedir
0
Telegram Nasıl Bir Uygulama?


WhatsApp’ın sözleşmesindeki güncelleme sonucunda çoğu kişi yeni mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. Sonuç olarak en mantıklı uygulama Telegram olduğu için neredeyse herkes Telegram’ı indirip kullanmaya başladı.


Telegram, aslında diğer mesajlaşma uygulamalarından çok daha farklı ve alternatif bir uygulamadır. Telegram sayesinde 200.000 kişilik telegram grupları oluşturulabilir. Telegram’ı diğer uygulamalardan ayıran en büyük özelliği ise tüm aygıtlarınızda aynı anda açabiliyor olmanızdır.


Telegram fotoğraf, video ya da doküman göndermenizi destekler. Numarası kayıtlı kişilerin Telegram’ı varsa uygulamanın içinde muhakkak görünecektir. Ya da insanları kullanıcı adları ile de bulabilirsiniz.


Telegram uçtan uca şifreli bir uygulamadır. Bununla birlikte isterseniz mail şeklinde de kullanabilirsiniz. Kullanım şekli oldukça geniş olduğu için tercih edilmektedir.


Telegram, WhatsApp’tan çok daha kapsamlıdır. Çünkü kesintisiz görüşme sağlayan bulut tabanlı bir iletişim aracıdır. En güzel yanı da her cihazınızda Telegram açabilir ve her birinde 2 GB ederinde belge, fotoğraf, video saklayabilirsiniz. Bulut tabanlı olduğu için telefonunuzda saklamanıza gerek yoktur.


Telegram’ı iOS ve Android telefonlar ile kullanabilirsiniz. Ayrıca masaüstü bilgisayarlar için web sürümünü kullanabilirsiniz ya da uygulamasını indirebilirsiniz.


Telegram Grupları

Telegram grupları en fazla 200.000 kişi alabildiği için uçtan uca şifrelemeden bahsedememekteyiz. İki kişi arasında geçmediği için burada bilgi paylaşılmaktadır.


Telegram grupları davet usulü ile ilerler. Ya da insanların bir şeyler öğrenmesini isteyen kişiler ‘t.me’ uzantılı Telegram grup linkini açık bir platformda paylaşabilir. Bu şekilde de insanlar gruplara katılabilirler. Böylece de herkese açık bir Telegram grubu da yaratabilirsiniz.


Ayrıca en iyi Telegram grupları her zaman size bilgi vermek amacıyla aktiftir. Öte yandan eğer Telegram grupları sizin de bir şeyler yazabildiğiniz bir yer ise grup olarak adlandırılır. Ancak sadece grubu kuran kişi ya da şirket bilgi akışında bulunuyorsa orası Telegram kanalı olarak adlandırılmaktadır. Bu kanallar kanal hakkındaki analizleri, istatistikleri verebildiği için sosyal medyadır. Oluşturulmuş bir Telegram kanalı İnstagram ya da Twitter gibi bir işlev görmektedir.


Telegram grupları özel ya da genel gruplar olabilirler. Bununla birlikte siz de Telegram grupları bulabilir ve ‘t.me’ uzantısına tıklayarak gruplara katılabilirsiniz. Mesajlaşma kısmında arkadaşlarınızın grubunu bulmak için grubun adını yazarak ilgili grubu bulamazsınız. Çünkü bu Telegram grupları özel olarak açılmıştır. Ancak genele hitap eden grupları arama yaparak kolayca bulabilirsiniz.


Telegramdan Para Kazanma

Telegram, oluşturduğunuz kanal veya gruplardan dolayı size ödeme yapmaz. Ancak telegramdan para kazanma yolları da oldukça fazladır. Dropshipping yapıyorsanız Telegram’ı kullanabilirsiniz. Ayrıca kendi işletmenizin ürünlerini tanıtmak için de Telegram inanılmaz uygun bir sosyal medya ağıdır.


Yapılan araştırmalara göre Telegram’da oluşturduğunuz grup ya da kanallara ortalama %30 bakılırken diğer sosyal medya platformlarında paylaştığınız linke %10 bakılmaktadır.


Telegramdan para kazanma için uygulama da size destek sunmaktadır. Telegram kullanıcıların iletişim bilgilerini toplama, siparişleri toplama, özel teklifleri duyurma, ödeme alma ve randevu planlama gibi hizmetleri tamamen ücretsiz verir. Sadece elle tutulur ürünler değil bilgi de paylaşabilirsiniz.


Örneğin oluşturduğunuz bir siteyi ve her gün eklediğiniz içerikleri de Telegram grupları sayesinde tanıtabilirsiniz.


En İyi Telegram Grupları

En iyi Telegram grupları her zaman aktif olan ve gün içinde sizi sıkmadan bilgi paylaşan gruplardır. Telegram grupları ile insanlara indirim duyurularından tutun da haber, ekonomi gibi alanlara kadar birçok konuda bilgilendirebilirsiniz.


Çoğu grubun kendine özgü bir tarzı vardır ve ondan vazgeçmezler. Örneğin dediğimiz gibi sadece indirimleri veya alışveriş kodlarını içeren bir Telegram grubu ya da kanalı varsa o şekilde kalmalı ve başka bir şeye dönüşmemelidir. Ayrıca kripto para telegram uygulamaları da son zamanlarda artmıştır. Bu kanallara üye olmadan önce hem güvenirliliğini hem de verdiği bilgilerin doğru olup olmadığını sorgulamalısınız.


Kripto Para Telegram Grupları

Kripto alanındaki ilgi her geçen gün durmaksızın artıyor. Kripto para Telegram uygulamaları sizlere Bitcoin, Blockchain ve kripto paralar hakkında bilgi veren Telegram sayfalarıdır.


Dünyada ve Türkiye’de kripto dünyasında neler olduğunu öğrenmek için de Kripto para Telegram uygulamaları kullanılabilir. Hızlı aksiyon almadan önce katıldığınız grubun güvenilir olmasına dikkat etmenizi öneririz. Çünkü yanlış bir bilgi paylaşımı özellikle kripto alanında sizi kötü bir duruma sokabilir.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)