Blog Siteleri vs Forum Siteleri

Metin Bedir
0
Blog Siteleri vs Forum Siteleri


Bu yazımızda forum sitesi veya blog sitesi açmak isteyenlere örnek olması amacıyla bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.


Blog siteleri vs forum siteleri yazımı okumanız şiddetle tavsiye edilir…


Bir zamanların popüler genel forum siteleri artık yerini blog siteleri ve mikroblog sitelerine bıraktı.


Bu zamanlarda eğer yeni forum açacaksanız uzman olduğunuz ve birikimlerinizin olduğu bir site açmanız gerekir. Aksi takdirde açtığınız forum sitesini çok kısa zamanda kapatmak veya satmak zorunda kalırsınız. Çünkü bu dönemde forum sitesi açıp da hiti yakalayan forum sitesi açmak her babayiğidin harcı değil. Şu dönemde en revaşta olan forum siteleri webmaster siteleri olarak gözüküyor. Bunu görenler de işi o kadar cıvıttı ki herkes yeni bir webmaster sitesi açmaya başladı. Artık öyle bir duruma geldik ki “Yine mi bir webmaster sitesi” der hale geldik.


Forum sitesi dediler iyice cıvıttılar. İndirme forumları, aşk forumları, genel forumlar açar oldu herkes. Forum sitesi açmak için çok temkinli olmanız gerekir. Forum sitesi açmak için uzman bir ekibiniz yoksa ve siz de senelik forum sitelerini geçecek kadar iyi değilseniz boşuna forum sitesi açmayın derim. Nasıl forum sitesi açılmalı sorusuna umarım  gereken cevabı almışsınızdır.


Nasıl Blog Sitesi Açılmalı?

Webmaster kardeşlerimiz blog sitesi açmak konusunda hiç kuşkuya düşmesinler, hemen bir blog sitesi açın derim. Özellikle kendi ad ve soyadınızla hazırladığınız blog siteleri şu anda çok popüler durumdalar.


Kendi isminizle açtığınız blog siteleri kendinizin de artık bir şeyler yapabildiğinizin göstergesi,”Ben de varım” dediğinizin kanıtıdır.


Ülkemizde blog okuma konusunda dünya dördüncüsü olduğu şu günlerde blog sitesi açmak  yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri olacaktır. Blog sitelerinizde konu açma rahatlığınız, forum siteleri gibi üye olma zorunluluğunuzun olmaması, insanları blog okuma yoluna itmiştir. Wordpress tabanlı blog siteleri gırla gidiyor.


Blog sitelerinin de zor yanları var, yok değil. Yazdıklarınızın takipçilerinin olmaması, uzun zaman boyunca blogunuzda yazamamanız blogunuzun sonunu getirecektir. Fakat bunun olması en azından şu an için forum sitelerinden daha zor gözüküyor. Nasıl blog sitesi açılmalı sorusuna umarım cevabınızı almışsınızdır.


Blog sitesi açmak için bir engeliniz yoksa hemen bir blog sitesi açın derim. Sadece kendinizin yazılarının bulunduğu, özgürce yazılarınızı yazdığınız ve kimsenin size karışamadığı bir blog sitesi hayal edin, blog sitesi mi yoksa forum sitesi mi açacağınıza siz karar verin!


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)