En İyi FPS Gösterme Programı 2024

Metin Bedir
0
En İyi FPS Ölçme Gösterme Programı 2024


Bilgisayarlar bazen performans açısından kullanıcıları tatmin etmemekle birlikte oyunlarda büyük sıkıntılar yaşatabilmektedirler. Bu yazımızda sizler için fps gösterme programı paylaşımında bulunarak sizlere yardımcı olmaktayız.


Bazı bilgisayarlarda oyun içerisinde yapılan yanlış ayarlar nedeni ile aslında kasmadan, performanslı bir şekilde oynanabilmesi yerine oynanamamaktadır.


Oyuncular genel olarak oynadıkları veya oynayacakları oyunda en iyi performansı alabilmek adına fps arttırma yöntemlerine başvurarak o oyun içerisinde farklı ayarlar yapmaktadırlar. Grafik kalitesi, gölgeler ve aklınıza gelebilecek tüm ayarlar fps açma konusunda oyuncuların son derece işine yarayarak ince ayarlar yapabilmelerine olanak sağlamaktadır.


FPS Nedir ?

FPS (Frame Per Second), bilgisayarların ve diğer mobil cihazların saniye bazında çerçeve ve görüntü sayısını test etmeye yarayan ve bu sayede ne kadar performans alabildiğini gösteren harika bir işlevsel özelliktir. Saniye başına gösterilen ekran sayısı gösterildiği için haliyle Fps ne kadar yüksek olursa bilgisayarınızdan o oyun içerisinde o kadar iyi performans alabileceğiniz anlamına gelmektedir.


Genel olarak oyunlarda veya kullandığınız yüksek fps ölçme gibi özellikler olmadığı için oyuncular ikinci yazılımsal programlara bakarak indirme işlemlerini sağlamaktadırlar. Bizlerde sizlere insanların genel olarak kullandığı ve memnun kaldığı iki tane fps ölçme programı bularak sizler ile paylaşmak istedik. Lafı çok daha uzatmadan direk sizlere önereceğimiz programlara geçebilir ve bizleri nelerin beklediğini hızlıca görebiliriz.


Steam ile FPS Ölçme Yöntemi

Steam, dünyanın en çok kullanılan ve hemen hemen her oyuncunun bilgisayarında mutlaka bulunması gereken harika bir oyun indirme platformudur. Uzun yıllardır oyuncuların gözdesi olan steam programı her işletim sistemine uygun olarak geliştirilerek kullanma imkanı sağlanmaktadır.


Program içerisinde bir oyun kütüphaneniz bulunmaktadır ki buradan satın aldığınız tüm oyunlara erişim sağlayarak kolay bir şekilde oynama imkanınız bulunmaktadır. Genel olarak harika bir kullanım sağlanılan bu programda steam fps ölçme özelliğinin de bulunduğunu söyleyebilirim. Bu işlemi uygulayabilmek için aşağıda bulunan adımları tamamlayarak kolayca fps ölçüm aracını kullanabilirsiniz.


  • Steam programına giriş yapıyoruz ve sol üst kısımdan Ayarlar bölümüne geliyoruz.
  • Sol tarafta yer alan Oyun İçi seçeneğine tıklayarak giriş yapıyoruz.
steam fps sayacı nasıl açılır
  • Açılan pencerenin orta kısımlarında Oyun içi FPS Sayacı bölümünün altında bulunan Aşağı Yönlü Ok İşaretine tıklıyoruz.
  • Daha sonra ufak bir pencere açılacaktır ki burdan da FPS sayacının konumunu seçerek kendinize göre ayarlama yapabilirsiniz.
  • Tüm işlemleri hallettikten hemen sonra tamam diyerek ayarlardan çıkabilirsiniz.


Bu işlemleri tamamladıktan hemen sonra oynamak istediğiniz bir oyuna giriş yapın ve seçtiğiniz konuma fps ölçme aracının geldiğini göreceksinizdir. Steam programı ile bu işlemi uygulamak son derece basit ve pratik bir yol olduğu için ilk bu yöntemi paylaşmak istedim.


MSI Afterburner ile FPS Ölçme

Msı Afterburner ile birlikte fps aracı kullanabilmek çok basit bir işlev haline gelmektedir. Program ile sadece kare hızını görme işlemini değil, bilgisayar sıcaklık, işlemci hızı vs bir sürü özelliği görebilme imkanını bulabilirsiniz. Tema ve kullanım olarak son derece pratik olduğu için program kullanmada herhangi bir problem yaşamayacağınızı söyleyebilirim.


Program MSI tarafından geliştirildiği için güvenli bir şekilde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızı yormadan ve fps kaybı yaşatmadan kullanabileceğinizi söylemeliyim ki birçok kişi fps ölçerken program kullanmak mantıklı mı ? gibi sorular sormaktadır ki bizlerin paylaştığı yazılımlar hafif programlar olduğu için gönül rahatlığı ile kullanmanızı öneririm.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)