En İyi 5 RAR Dosyası Açma Programı | 2024

Metin Bedir
0
En İyi 5 RAR Dosyası Açma Programı 2024

Bilgisayarlarımızda günlük olarak yeri geldiğinde dosya işlemleri gerçekleştirmekteyiz. Bazen sıkıştırma işlemleri, bazen dönüştürme işlemleri gibi birçok farklı özelliği kullanmaktayız. RAR alanında ise genel olarak dosyaları sıkıştırma işlemi tercih edilmektedir.


Bir yere dosya göndermeden önce dosyanın yada belgenin boyutunu küçültmek için, RAR programları harika derecede işlevselliğini konuşturmaktadır. Bu sebepten dolayı da her bilgisayarda bu tür programlar bulunmaktadır.


Bilgisayarlarımızda genel olarak WinRar isimli zip dosyası açma programı tercih edilmektedir. Fakat bu programın yanında daha farklı isimlerin olduğunu da söyleyebilirim. Sizler için en çok tercih edilen rar dosyası açma programı tavsiyesinde bulunacağım. Umarım listeye eklediğim programları beğenir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Genel olarak hepsi de aynı işlevsel özelliklere sahip olduğu için, fazla özellik farkı olmadığını da belirtmek isterim.


WinRar

WinRar
Listemizin ilk sırasında olmazsa olmaz programlardan birisi olan WinRar yer almaktadır. Bildiğiniz üzere piyasada en çok indirilen ve tercih edilen isimlerden birisidir. Günümüzde genel olarak birçok format dosyası içerisinde WinRar programı hazır bir şekilde gelmektedir. Bunun yanında rar indir dediğimizde de genel olarak bu isimle karşılaşmaktayız.


WinRar, uzun yıllardan bu yana piyasada yer alan ve kullanıcıların göz bebeği haline gelmiş bir program türüdür. Bu sebepten dolayı listemizin ilk sırasına eklemeyi tercih ettim. Dosya sıkıştırma, sıkıştırılmış dosyaları açma, şifre koyma gibi birçok farklı özelliğe bu program ile birlikte sahip olmaktasınız. 128 BİT şifreleme özelliğine sahip olan WinRar, onlarca farklı dosya formatını desteklemektedir.


7 Zip

7 Zip İndir
Kullanımından memnun kaldığım ve hoşuma giden isimlerden birisi de 7 Zip isimli program olmaktadır. Uzun yıllar boyunca kullanım sağladım ve genel olarak her türlü özelliğinden memnun kaldığımı söyleyebilirim.


Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu program, her geçen gün daha büyük bir kullanıcı kitlesi ile karşılaşmaktadır. Alternatif olarak kullanılan 7 Zip, bünyesinde zengin özellikleri taşıdığını da söyleyebilirim. AES-256 şifreleme türü ile birlikte güvenlik alanında büyük özellikler taşımaktadır. Aynı şekilde dosyaları sıkıştırma, rar ve zipleri açma gibi birçok farklı özelliklere sahip olmaktadır. Programın en iyi işlevlerinden birisi boyutu 16.000.000.000 GB’a kadar olan dosyaları desteklemesi ve açabilmesidir. Bu rakam genel olarak gerçekten de dosya açma işlemi için iyi bir işlevsel özelliğe sahip durumdadır.


WinZip

WinZip İndir

Veri sıkıştırma araçları arasında en çok kullanılan ve tercih edilen bir diğer programımız ise WinZip olmaktadır. Uzun yıllardan bu yana internette popülerliğini korumakta ve kullanıcılarını memnun eden geliştirmeler sağlamaktadır.


WinZip programı ile birlikte elinizde bulunan belgeleri kolaylıkla zipleme işlemi yapabilir, açabilir ve aynı zamanda arkadaşlarınız ile birlikte paylaşabilirsiniz. Genel olarak rar programında olması gereken tüm özellikler, WinZip programında yer almaktadır. Tüm popüler olan dosya formatlarını desteklemesi, e-posta gönderiminde ek boyutu engellemesi gibi birçok farklı özelliği ile bizleri karşılamaktadır. Bunun yanında Drive, Dropbox, OneDrive gibi upload siteleri ile uyumlu olması, birçok kişi için en büyük avantajlardan birisidir.


Ultra Opener

Rar, zip gibi popüler formatları destekleyen Ultra Opener, her geçen gün büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmaktadır. Forumda bir kişinin tavsiyesi üzerinde kullandığım ve memnun kaldığım programlardan birisidir. Bu sebepten dolayı da listeye ekleme gereksinimi duydum.


Pek çok dosya formatını desteklemesi ile birlikte ön plana çıkan Ultra Opener, arşiv dosyalarını açmamızda bizlere yardımcı olmaktadır. Tabi bunların yanında dosya sıkıştırma işlemlerini de en iyi şekilde yapıyor olması, avantajlar arasında yer almaktadır. JPEG, BMP, PNG, GIF gibi birçok görsel formatların desteklenmesi yanı sıra, 150’den fazla RAW formatını da desteklemektedir. Ultra Opener programı genel olarak belgelerin yanı sıra fotoğraf ve video gibi dosyalarda daha fazla kullanılmaktadır. Sebebi ise fotoğraf uzantıları ile harika uyumu olduğunu söyleyebilirim.


Bandizip

Bandizip İndir
Listemizin son sırasında ise Bandizip isimli program bizleri karşılamaktadır. Uzun yıllardan bu yana internet dünyasında hizmetini sunmaya devam eden bu program, gerçekten de dosya alanında iyi işler çıkarmaktadır.


Bilgisayarınızda bulunan dosyaları sıkıştırma, düzenleme, açma, şifreleme gibi birçok farklı özelliği bu program ile birlikte gerçekleştirebilmektesiniz. Genel olarak özelliklerine baktığımda AES 256 şifreleme algoritması yer alıyor ve 4 GB ve daha büyük dosyaların sıkıştırılmasını da desteklemektedir. Aynı zamanda 7Z formatından ZPAQ formatına kadar onlarca farklı dosya formatının da desteklendiğini söyleyebilirim. Programda multicore yani çok çekirdek işlemci özelliği bulunmaktadır. Bu sayede sıkıştırmalarımızı altı kat daha hızlı sıkıştırabilmekteyiz.


Bu yazımızda sizlerle birlikte En İyi 5 RAR Dosyası Açma Programı 2024 başlığı altında bilgilendirme yapmaktayım. Genel olarak en çok sevilen ve işe yarayan programları listeye eklemeye çalıştım. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Sizlerde aşağıda yer alan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazmayı unutmayın.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)