Dedicated Server Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Metin Bedir
0
Dedicated Server Nedir, Ne İçin Kullanılır?


Dedicated Server, barındırma hizmeti veren bir firmanın elindeki bir sunucuyu tamamen bir kişinin ya da şirketin kontrolüne adamasıdır. Bu alan sadece kiralayan kişiye ait olup başka hiçbir müşteri bu alana dahil edilmez. Sanal sunucu ya da paylaşımlı hosting gibi diğer barındırma seçeneklerine ile kıyaslandığında temel farklılık tüm sunucu kaynaklarının tek bir kişiye tahsis edilmiş olmasıdır. Bu içeriğimizde Dedicated Server’ın ne için kullanıldığı ve hangi avantajları sunduğu konularını detayları ile açıklayacağız.


Dedicated Server Ne İçin Kullanılır?

Dedicated serverlar genellikle web veya uygulama geliştiriciler, kendi güvenlik önlemlerini almak ve işlemler konusunda tam yönetim yetkilerine sahip olmak isteyenler, işlem kapasitesinin yüksek olduğu bilgisayarlara ihtiyaç duyanlar vs. gerçek veya tüzel kişiler tarafından kiralanırlar. En çok karşılaşılan dedicated server kiralama nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz;


  • Büyük ölçekli işlem kapasitesine ihtiyaç duyan e-ticaret siteleri müşterileri için hızlı ve güvenilir bir kullanıcı deneyimi sunmak adına dedicated server kiralamayı tercih edebilir. 
  • Yoğun trafik alan büyük web sitelerinin yanıt süresini hızlandırmak için dedicated server oldukça yararlıdır. 
  • Özel bir uygulama geliştirmek isteyen veya özel yazılım oluşturan kişiler tarafından tercih edilebilir.
  • Online oyunları olan kişiler oyuncularına iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için kiralayabilir. 
  • Büyük miktarda verileri depolamak ve yedeklemek için tercih edilebilir. 
  • Güvenlik aplikasyonları, kamera izlem sistemleri gibi üst düzey güvenlik gerektiren işlemler dedicated server ortamında çalıştırılabilir. 
  • Şirketler tarafından kiralanıp veri tabanı sunucusu olarak kullanılabilir. 

Dedicated Server Kullanmanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Eğer kendi işleriniz için Dedicated Server kiralamayı planlıyorsanız öncesinde bunun size hangi avantajları sağlayacağını bilmeniz gerekir. Bu unsurlardan bazılarını şu şekilde açıklayabiliriz; 


  • Yüksek veri ve ortam güvenliği sağlar. Ancak eğer güvenlik önlemleri konusunda bilgi ve deneyim sahibi değilseniz bu işi uzmanlara bırakarak farklı bir barındırma hizmetine yönelebilirsiniz. Güvenliğin hosting firmasına ait bir sorumluluk olduğu başka çok sayıda barındırma hizmet türü mevcuttur. 
  • Geniş bir alanda ve üstün donanımsal özellikleri olan bir makine üzerinde işlem yaptığınız için performansı yüksektir. Bu sayede işlem hızı, site trafiğinin arttığı durumlarda sitenin yanıt süresinin hızlı olması gibi çeşitli başka avantajlar da sağlamış olur. 
  • Özelleştirme imkanı sayesinde ihtiyaç halinde sunucuya ek özellik getirebilir veya özelliklerini düşürebilirsiniz.
  • Bilgi ve dosyalarınızı depolamak için çok geniş bir alanınız olur. Verilerinizin bir yedeğini de burada tutabilir ve gerektiğinde dosya kurtarımı için dedicated serverınızı kullanabilirsiniz. 
  • Cihazın kendine ait farklı bir IP adresinin olması tamamen özel bir yerde işlerinizi halletme olanağı tanır. 

Aysima’dan Dedicated Server Hizmeti Alın!

Dedicated Server, paylaşımlı hosting hizmetlerinin yetersiz kaldığı büyük ölçekli işlemler için iyi bir alternatiftir. Aysima gibi sektörde 28 yıllık ciddi bir deneyimi olan köklü bir kurumsal firmadan hizmet alarak tüm ihtiyaçlarınızı problemsiz, hızlı ve uygun fiyatlı şekilde görebilirsiniz.


7/24 destek vermeye hazır, müşterilerini asla yarı yolda bırakmayan ve sorunsuz, temiz bir hizmet süreci vaat eden Aysima firmasında birçok farklı hosting ve sunucu kiralama hizmetlerini bir arada bulabilirsiniz. Bu sayede kendi işlemleriniz için hangi barındırma seçeneğinin size en büyük verimi getireceğini firma yetkilileri ile birlikte belirleme imkanınız olacaktır. Hemen şimdi iletişime geçerek dijital çözümleriniz için sektörün en iyisi Aysima ile çalışmaya başlamanızı tavsiye ederiz!


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)