2023 Yılında Hangi NFT Ne Kadar Satıldı?

Metin Bedir
0

Non fungible token’lar yani kısaca NFT’ler son yıllarda kripto para piyasasında oldukça popüler. Her ne kadar son ayı piyasası ile NFT’lerin değerlerinde de büyük düşüşler görülse de hala yatırımcılar NFT’leri takip ediyor gibi görünüyor.


NFT Nedir?

NFT, "Non-Fungible Token" (Değiştirilemez Token) kısaltmasıdır ve dijital varlıkları temsil eden bir tür kripto varlıktır. NFT'ler, sanat eserleri, müzik, oyun içi öğeler ve diğer dijital içerikler gibi benzersiz dijital öğelerin mülkiyetini ve orijinalliğini doğrulamak için kullanılır. NFT'ler, her biri benzersiz olduğu için birbirleriyle değiştirilemez. Örneğin, Bitcoin gibi fungible (değiştirilebilir) kripto paralar aksine, her NFT'nin kendine özgü bir değeri ve özellik seti vardır.


Öte yandan NFT'ler, Ethereum gibi blockchain teknolojileri üzerinde oluşturulur. Bu teknoloji, her NFT'nin orijinalliğini, sahiplik geçmişini ve doğrulanabilirliğini sağlar. Ayrıca bir NFT sahibi olmak, söz konusu dijital varlığın tek sahibi olduğunuz anlamına gelir. Bu, dijital sanat eserleri için özellikle önemlidir, çünkü NFT'ler sanatçıların çalışmalarını dijital ortamda satabilmelerini ve haklarını koruyabilmelerini sağlar.


NFT'lerin popülerliği, dijital sanat ve koleksiyoncular arasında hızla artmıştır, ancak bu alanda yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmak önemlidir, çünkü piyasa dalgalanmalarına ve çeşitli risklere açıktır.


2023’te NFT Satışları

BITCOINHABER ve BH NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi 2023 yılında en popüler NFT projelerinden Yuga Labs’ın Bored Ape Yacht Club’ı %57,6 ve Larva Labs’ın CryptoPunks’ı %13,8 düşüş yaşadı.


Öte yandan en pahalı NFT satışlarının çoğu Bored Apes ve CryptoPunks koleksiyonlarından geldi. İlk on listesinde Bored Ape ve CryptoPunks’tan dörder adet bulunuyor, birer adet de Art Block Fidenza ve Mutant Ape yer alıyor.


En pahalı satışlardan biri 440 ETH’ye satılan Bored Ape Yacht Club #5116 oldu. Bu NFT’nin öne çıkan nadir özellikleri yatırımcıların ilgisini çekti. Ayrıca, CryptoPunk #3307 özelliği olmamasına rağmen 500 ETH’ye alıcı buldu.


Mutant Ape Yacht Club #30002, 500 ETH ile listenin sekizinci sırasında yer aldı. Bored Ape Yacht Club #4980 ise nadir özellikleriyle 530 ETH’ye satıldı.


Kaynak: https://www.bitcoinhaber.net/2023-yilinda-nft-piyasasindaki-en-pahali-satislar/

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)