Microsoft Edge, ziyaret ettiğiniz her sayfanın ekran görüntülerini kaydedebilecek

Metin Bedir
0
Microsoft Edge, ziyaret ettiğiniz her sayfanın ekran görüntülerini kaydedebilecek


Microsoft şu anda Microsoft Edge'in (Dev ve Canary) masaüstü sürümünde, ziyaret edilen web sayfalarının ekran görüntülerini tarayıcı geçmişinize kaydetmenize olanak tanıyan yeni bir "Site Ekran Görüntülerini Geçmiş İçin Kaydet" özelliğini test ediyor.


Microsoft Edge, ziyaret ettiğiniz her sayfanın ekran görüntülerini kaydedebilecek


Geçmiş için Site Ekran Görüntülerini Kaydet  özelliği şu anda yalnızca Microsoft Edge Dev ve Canary'nin belirli yapılarında mevcuttur ve varsayılan olarak devre dışıdır.


Microsoft Edge kullanıcıları adres çubuğuna edge://settings/privacy yazıp veya Menü > Ayarlar > Gizlilik, Arama ve Hizmetler'i seçerek Hizmetler altındaki Ayarlar sayfasının alt kısmındaki Site ekran görüntülerini geçmiş için kaydet yeni seçeneğini işaretleyebilir.


Özellik varsayılan olarak devre dışıdır. Microsoft, aşağıda özellik açıklaması hakkında bilgi veriyor:


"Geçmişten seçerek istediğiniz siteye hızlıca geri dönebilmeniz için ziyaret ettiğiniz sitelerin ekran görüntülerini alıp kaydedeceğiz."


Yeni özelliğin nasıl çalıştığıyla ilgili birkaç soru var. Ekran görüntüleri yalnızca yerel olarak mı kaydediliyor yoksa senkronize mi ediliyorlar?


Bu özelliği etkinleştiren kullanıcılar, çektikleri ekran görüntüsünü görmek için Edge'in geçmiş kenar çubuğunda bir sitenin favicon'unun üzerine gelebilir. adresinde bulunan tarayıcı geçmişi sayfası edge://history/all henüz bu özelliği desteklemiyor.


Bu özellik, Microsoft Edge'e Mozilla'nın Pocket hizmeti tarafından sağlanana benzer bir çevrimdışı okuma deneyimi sağlayacaktır, ancak şu anda uygulanmamaktadır. İnternet bağlantısının kesilmesi ve kaydedilmiş bir ekran görüntüsü olan bir sitenin açılmaya çalışılması, "Bağlantı yok" hata sayfasına neden olur.


"Ekran görüntüleri" terimi ayrıca Edge'in tüm web sayfasının değil, görünen kısmın statik bir görüntüsünü kaydettiğini ifade eder.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)