Krunker oyunu ile sosyalleşin

Metin Bedir
0


Krunker oyunu bilgisayar üzerinden İnternet aracılığıyla oynanabilen çok oyunculu bir nişancı bir oyundur. Nişancı oyunlar içinde oldukça popüler olmasıyla birlikte aynı zamanda oldukça eğlenceli bir yapıya sahiptir. Krunker oyununun bir diğer özelliği ise düşük piksel grafiklere sahip olmakla birlikte hızlı tempolu bir oynanış sunmasıdır. Oyunun en belirgin özelliği, basit grafikleri ve hızlı hareketi sayesinde eski okul nişancı oyunlarını anımsatmasıdır.


Krunker oyunu, sadece zaman geçirmek ya da eğlenmek için oynanan bir oyun olma özelliğinden daha çok faydaları olan bir oyundur. Bu faydalar göz önünde bulundurulduğunda oyuncuların bir çok artı beceri kazanmaları da söz konusu olacaktır. Bu sayede kişinin gelişimine katkı sağlanarak daha faydalı bir süreç yaşamasına katkıda bulunmuş olursunuz.


Reaksiyon Hızı Artar

Krunker oyunu reaksiyon hızının artması noktasında oldukça faydalı olacaktır. Oyun sırasında diğer oyunculara karşı hızlı ve doğru bir şekilde yaklaşmanız gerekeceğinden dolayı bu durum reaksiyon hızınızı etkileyecektir. Özellikle çatışma sırasında rakiplerinize karşı yapacağınız her hamlenin hızlı ve doğru olması gerekeceğinden dolayı reaksiyon hızının fazla olması oldukça önemlidir.


Krunker oyunu, kişinin olaylara ve gelişmelere bağlı kalarak tepkiler vermesini gerektirdiğinden bu konuda oldukça hızlı olması gerekmektedir. Bundan dolayı oyunu oynayan kişi, bu konuda kendisini geliştirerek daha hızlı ve aktif bir oyuncu pozisyonuna sahip olabilmek için çok çalışmalıdır. Bu sayede oyun oynarken aynı zamanda reaksiyon hızını geliştirerek daha hızlı hareket edebilme ve daha hızlı karar alabilme özelliğine sahip olabilecektir.


Sosyal Beceriler Kazanımı

İnternet üzerinden oynanan oyunlar, her ne kadar kişinin sosyalleşmesi önünde büyük bir engel gibi görünüyor olsa da aslında yeni tanışabilecekleri insanlar olacağından dolayı tam olarak doğru kabul edilmeyebilir. Kişilerin kendi dünyalarında oluşturdukları sosyal bir ortam sayesinde, birçok farklı özelliği bulunan kişilerle bir araya gelebilecektir.


Bu durum oyun oynayan kişinin sosyalleşmesi önünde ki engelleri kaldırarak daha arkadaş canlı birisi olması yönünde adım atılmasına yardımcı olacaktır. Yeni insanlarla tanışan ve onlarla birlikte çeşitli etkinliklere katılan oyuncu, sosyal beceri kazanarak daha sosyal bir kişilik haline gelebilecektir. Özellikle Crazy Games tarzı çoklu oyunculu oynanabilen oyunlarda, ikili ilişkiler daha yoğun olacağından dolayı oldukça faydalı olacaktır.


Bu tür çoklu oyuncuların bulunduğu oyunlarda diyalog, farkındalık, takım olma becerisi gibi farklı unsurların ön plana çıkması durumu söz konusu olacağından dolayı oyuna başlayan kişinin sosyal becerilerinin gelişmesi kaçınılmaz olacaktır. Çoklu oyuncuların bulunduğu bir ortamda oldukça aktif bir ortamın oluşması sağlanacağından dolayı zamanla oyuncuların bu alanda ki becerilerinin de geliştiği fark edilecektir.


Stres Yönetimi

Oyunlar, oyuncuların stresli anlarda rahatlamalarına destek sağlar. Oyunlar aracılığıyla yaşanan sanal deneyimler, gerçek dünyadaki stresi hafifletir. Özellikle Krunker oyunu stres atmak ve stres yönetiminde başarılı olmak için oldukça doğru bir oyun tercihi olacaktır. Bu sayede günlük yaşantıda karşılaşılan olaylara karşı ortaya çıkan stresin, kolay ve pratik bir şekilde atlatılması mümkün olacaktır.


Stres yönetimi, oldukça iyi idare edilmesi gereken bir süreçtir. Bundan dolayı doğru bir şekilde takip edilmesi ve buna göre hareket edilmesi gerekmektedir. Stres yönetimi konusunda gerekli olan çalışmalar yapılmazsa daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalınması mümkün olabilecektir. Krunker oyunu, stres atmak ve oluşan stresi doğru bir şekilde kanalize edebilmek adına oldukça doğru bir tercih olacaktır.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)