Vivo Y36 İnceleme ve Kullanıcı Yorumu

Metin Bedir
0


Çinli telefon üreticisi Vivo'nun ekonomik modeli olan Y36 nasıl bir telefon, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Vivo Y36 kullanıcı yorumu, inceleme ve teknik özelliklerine bakacağız.



Android tabanlı telefonlar sınıfında Çinli üreticiler tüm dünya pazarını elinde tutuyor. Hemen her gün yeni bir markanın çıktığını görüyoruz. Ancak bazıları pazarda çok hızlı ilerliyorlar. Çünkü telefonları oldukça kaliteli ve ucuz oluyorlar. Bunlardan hiç şüphesiz en dikkat çekenlerinden bir tanesi de Vivo olarak karşımıza çıkıyor. Vivo, 2009 yılında kurulan bir şirket olmasına rağmen kısa sürede tüm Türkiye'de ve dünyada ciddi satış rakamları yakalamıştır. Bunda telefonlarının üstün özelliklere ve uygun fiyatlı olması en çok paya sahiptir. Vivo'nun şuan onlarca modeli mağazalarda satılmaktadır. Türkiye'de satmaya başladığı en yeni modellerden olan Y36 ise uygun fiyatı ve üstün özellikleriyle dikkat çekiyor. Şimdi gelin Vivo Y36 modelini detaylı bir şekilde inceleyelim.


Vivo Y36 Nasıl Telefon ve Teknik Özellikleri Nelerdir?

Ekran Özellikleri: Vivo Y36'da 6.64 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. Ekran çözünürlüğü 108x2388 FHD+ piksel ile oldukça nettir. 395 PPI piksel yoğunluğu ile en yüksek ışık ve güneş altında bile parlak bir görüntü sunar. 90 Hz yenileme hızı ile akıcı oyunlar oynamaya izin verir. Multi touch ve çerçevesiz tasarımın yanı sıra ekran için ön kameraya sahiptir. Ekranı 16 milyon renk sayısında olup, ekran gövde oranı ise %85.27 seviyesindedir.


Batarya Özellikleri: Çalışması için enerji gücünü 5000 mAh gücünde bataryasından sağlıyor. Bu batarya 44 W hızlı şarj desteklemektedir. Şarj süresi 0'dan %100 seviyesine yani tamamen dolmasına 50 dakika sürmektedir. Kablosuz şarj edilebilme özelliği yoktur. Şarj edilmesi için USB Type-C giriş yeri bulunuyor.


Donanım Özellikleri: Vivo Y36, çalışması için gücünü Qualcomm Snapdragon 680 işlemci olarak 4x 2.4 GHz ARM Cortex-A73 kullanılmıştır. Adreno 610 grafik işlemcisi sayesinde en net oyunlar oynamaya izin verir. 8 GB ram ve 128 GB dahili hafızası vardır. Ayrıca hafıza kartı ile 1 TB seviyesine kadar çıkartılabilmektedir.


Kamera Özellikleri: Arka tarafından 2 adet kamera bulunuyor. Bunlardan ana kamera 50 MP çözünürlüğündedir. Otomatik odaklanma ve panorama çekim modları vardır. LED flaş sahibidir. F1.8 diyafram açıklığı bulunuyor. 1080p full HD çözünürlükte 30 fps kara hızında çekim yapabilmektedir. Ağır çekim video kayıt özelliğine sahiptir. İkinci arka kamerası ise 2 MP çözünürlüğündedir. Bu kamera ise 115° geniş açılı ve derinlik (bokeh) kamerasıdır. Ön tarafında ise 16 MP çözünürlükte bir selfie kamerası var. Ön kamera 1080p ve 30 fps video kayıt yapabilmektedir.


Tasarım ve Boyutlar: Vivo Y36 164.06 mm boy, 76.17 mm en ve 8.07 mm kalınlığındadır. Ağırlığı ise 202 gramdır. Mavi ve siyah renk seçenekleri mevcuttur.


Bağlantı ve Giriş Özellikleri: Wifi 5 sürümüyle kablosuz internet bağlantısı sağlamaktadır. Vivo Y36'da NFC var mı diye soracak olursanız, evet bu telefonda NFC desteği bulunuyor. Ayrıca çok gelişmiş navigasyon ve GPS özelliklerine sahiptir. USB Type-c 2.0 bağlantı noktası ve çift hat desteği vardır.


Sistem Özellikleri: Vivo Y36 kutusundan Android 13 işletim sistemi sürümüyle birlikte çıkıyor. Telefonun kullanıcı arayüzü Vivo yazılımı olan Funtouch OS 13 ile birlikte gelmektedir.


Diğer Özellikleri: Oldukça sağlam bir telefondur. Bu yüzden IPX4 seviyesinde suya ve IP5X seviyesinde toza karşı dayanıklıdır. Yan tarafında oldukça gelişmiş ve hassas bir parmak izi okuyucu bulunuyor. Jiroskop, ivmölçer, ortam ışığı ve yakınlık sensörleri vardır.


Kutu İçeriği: Kutusundan şeffaf arka kılıf, 44 W şarj aleti, şarj kablosu ve sim iğnesi çıkıyor.


Vivo Y36

Vivo Y36 Telefon Kullanıcı Yorumu

Uzun yıllardır kullandığım telefonum artık miadını doldurmuştu. Bende yenisini almak istiyordum ama yeni bir model olmalıydı. İnternette tanıtımını gördükten sonra orta-üst segment diye reklam edilen Vivo Y36 telefonu aldım. Aldığım için çok memnunum ve gayet performanslı bir telefon. Ekranı daha açtığım zaman net ve canlı görüntüsü dikkatimi çekti. Dokunmatik hassasiyeti oldukça güzel. Youtube'dan 8K video açtım net bir şekilde oynattı. Güneş altında bile ekranı görmekte zorlanmıyorsunuz. Bataryası zaten 50 dakika gibi kısa bir sürede şarj oluyor. Tam şarj ile ortalama kullanımda bile bir günü rahatlıkla çıkartıyorum. Pubg, Mobile Legens gibi ağır oyunları hiç kasmadan oynatıyor. Ayrıca grafikler bozulma asla olmuyor. Telefonun en sevdiğim yönü ise ısınma problemi olmaması. Ne kadar oynarsam oynayayım diğer telefonlar gibi sıcak olmuyor. Bir keresinde kızım su dolu kabın içine soktu. Hemen çıkarttım bozuldu sandım ama bir şey olmadan kullanıyorum. Ayrıca bir kaç kere yere düşmesine rağmen bir sıkıntı olmadı. Ekranı kolay kolay çizilmiyor.


Vivo Y36 Alınır Mı?

Vivo telefonları oldukça uygun fiyatlı ve çok özellikli oluyorlar. Bu telefonun bana göre tek kötü yanı kullanıcı arayüzünün iyi olmaması. Onun dışında parasına göre fena denilmeyecek bir telefon. Şunu unutmayın bir telefon almak istediğinizde hangisini sorarsanız onun yerine şunu al diye cevap alırsınız. Siz ihtiyacınıza en uygun telefonu seçin ve alın. Ben tercihimi Vivo Y36 modelinden yana kullandım. Çünkü Vivo'nun teknoloji konusunda iyi olduğunu biliyordum. Aldığım için pişman değilim. Fiyat performans olarak tatmin edici bir telefon.


Kaynak: yorumbilgi.com


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)