Google Organik ve Ücretli Arama: Hangisine Öncelik Vermeliyim?

Metin Bedir
0
Google Organik ve Ücretli Arama: Hangisine Öncelik Vermeliyim?

Çevrimiçi medya çağında, web sitesi trafiği her zamankinden daha önemlidir. Kalabalıktan sıyrılmak ve tüketicileri web sitenize çekmek için sağlam bir arama motoru optimizasyonu stratejisine ihtiyacınız var. Ancak web siteniz için hangisinin en iyi sonucu vereceğini nasıl bilebilirsiniz? Organik arama mı, ücretli arama mı?


Bu makale, bu soruyu araştırıyor ve her strateji için en iyi ne tür web sitesi içeriğinin işe yarayabileceği konusunda tavsiyeler veriyor.


SEO Nedir ve Neden Bununla İlgilenmeliyim?

Arama Motoru Optimizasyonu veya kısaca “SEO”, bir web sitesinin arama motorlarındaki sıralamasını iyileştirme uygulamasıdır. İyi sıralama için web sitenizin hedef kitlenizle alakalı yüksek kaliteli içeriğe sahip olması gerekir.


Web sitenizi arama motorları için optimize etmenin birçok faydası vardır. Her şeyden önce, iyi SEO uygulamaları web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenize yardımcı olacaktır.


Arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) daha üst sıralarda yer alarak, ürününüz veya hizmetiniz hakkında bilgi arayan daha fazla tüketiciye ulaşabilirsiniz. Ek olarak, iyi bir SEO, markanızın çevrimiçi görünürlüğünü ve güvenilirliğini artırmanıza yardımcı olabilir.


Potansiyel müşteriler, web sitenizin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer aldığını gördüklerinde, işletmenize güvenme olasılıkları daha yüksek olacaktır.


Organik ve Ücretli Arama Arasındaki Fark

İki ana arama motoru optimizasyonu stratejisi türü vardır: organik SEO'ya karşı ücretli veya kısaca "PPC", pazarlama. Web sitenizin arama motoru sıralamasını yükseltmek istediğinizde, bu iki uygulama arasındaki farklar konusunda kendinizi eğitmeniz gerekecektir.


Organik ve tıklama başına ödemeli arama motorları arasındaki farkın ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Birincisi maliyet. Ücretli arama pazarlaması, hizmet için nasıl ödeme yapmayı seçtiğinize bağlı olarak genellikle organik aramadan daha pahalıdır.


Organik arama, web sitenizin sıralamasını yükseltmek için önceden biraz çalışma gerektirir; ancak ücretsiz ve sürdürülebilirdir.


Ücretli arama, bir reklam ağı aracılığıyla ödenir ve günlük veya aylık bütçenize dikkat etmezseniz çok maliyetli olabilir.


İkincisi, iki tür SEO stratejisi, başarıyı ölçmek için farklı ölçümlere dayanır. Organik sıralamalar algoritmalar tarafından belirlenir; özellikle, Google'ın Panda ve Penguin gibi algoritma güncellemeleri, sitelerin SERP'lerde sıralamasını etkiler. Öte yandan, PPC sıralamaları, belirli bir SERP içinde gören diğerlerine kıyasla bir reklama kaç kişinin tıkladığını yansıtan trafik üretimine ve dönüşüm oranlarına dayanır.


Üçüncüsü, organik SEO'nun sonuçlarını görme süresi, PPC'den önemli ölçüde daha uzundur. Organik sıralamalarda önemli bir hareket görmek haftalar, aylar hatta yıllar alabilir, ancak PPC sonuçları kampanya başladıktan hemen sonra görülebilir.


Web Sitesi Trafik Sıralaması için Organik Arama ve Ücretli Arama Ne Zaman Kullanılır?

Artık organik ve ücretli arama arasındaki farkları anladığınıza göre, web sitenizin trafik sıralaması için her birini ne zaman kullanmalısınız? Anında sonuç elde etmek ve daha fazla müşteri adayı veya satış oluşturmak istediğinizde ücretli arama kullanılmalıdır. Sürdürülebilir ve uygun fiyatlı uzun vadeli bir strateji istediğinizde organik arama kullanılmalıdır.


Web siteniz için hangi SEO türünün doğru olduğuna karar verirken dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. İlk olarak, hızlı bir şekilde potansiyel müşteriler veya satışlar oluşturmak istiyorsanız, ücretli arama muhtemelen en iyi seçeneğinizdir.


Zaman içinde markanıza daha fazla müşteri çekmek istiyorsanız, gidilecek yol organik aramadır. İkincisi, her bir hizmetin aylık maliyeti nedir? Ücretli arama, kampanyada yer alan anahtar kelime sayısına ve seçeneklere bağlı olarak çok maliyetli olabilir; ancak, sonuçları neredeyse anında sağlayacaktır.


Öte yandan, organik SEO, marka bilinirliği oluşturmaya yardımcı olan ancak hemen dönüşmeyebilecek ücretsiz trafik stratejileri sağlar. Üçüncüsü, ne tür içerik yayınlamayı planlıyorsunuz? Kılavuzlar ve e-Kitaplar gibi bilgilendirici mi yoksa infografikler ve videolar gibi eğlenceli mi? Organik, bilgi içeriği için iyi sonuç verirken, ücretli arama, e-Ticaret web siteleri gibi işlem sayfalarına trafik oluşturmak için daha iyidir.


Hangi SEO türünün kullanılacağına ilişkin nihai karar, web sitenizin bütçesi, içeriğinizin doğası ve işinizi çevrimiçi pazarlama hedefleriniz gibi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. Hangi rotayı seçerseniz seçin, web siteniz için en iyi sonuçları görebilmeniz için her biri için en iyi uygulamalar konusunda kendinizi eğittiğinizden emin olun.


Artık organik ve ücretli arama motoru optimizasyonu (SEO) arasındaki farkı anladığınıza göre, web siteniz için her birini ne zaman ve nasıl kullanacağınızı bilmek önemlidir. Web sitesi trafiğinde ve olası satışlarda anında bir artış istediğinizde ücretli arama kullanılmalıdır. Sürdürülebilir ve uygun fiyatlı uzun vadeli bir strateji istediğinizde organik arama kullanılmalıdır.


Her strateji için en iyi ne tür web sitesi içeriğinin işe yarayabileceğine dair ipuçları

Organik SEO içeriği, blog gönderilerini, e-Kitapları, infografikleri ve videoları içerir. Çok az veya hiç görsel içermeyen içerik, ücretli arama stratejileri için en iyisidir.


Web siteniz için hangi SEO türünün kullanılacağına karar verirken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:

  • İşletmeniz için istediğiniz sonuçlar (olasılık yaratma veya uzun vadeli marka bilinirliği)
  • Her bir stratejinin size her ay maliyeti ne kadar olacak?
  • Yayınlamayı planladığınız içeriğin türü
  • Organik ve ücretli arama bütçesi
  • Web sitenizdeki içerikle en iyi şekilde çalışan strateji hangisidir?
  • İçeriğinizin doğası - bilgilendirici ve eğlenceli mi?

Hangi rotayı seçerseniz seçin, web siteniz için en iyi sonuçları görebilmeniz için her biri için en iyi uygulamalar konusunda kendinizi eğittiğinizden emin olun. Ücretli arama motoru optimizasyonu (SEO), hızlı ve anında sonuç verebilirken, organik SEO zaman alır ancak uzun vadede daha uygun maliyetli olabilir.


Çözüm

Hızlı ve anında sonuç arıyorsanız, ücretli arama motoru optimizasyonu (SEO) daha iyi olabilir. Organik SEO, uzun vadede daha ekonomiktir, ancak sıralamalarınızda önemli bir hareket görmek zaman alacaktır.


Marka bilinirliği oluşturmak veya daha uzun bir süre boyunca potansiyel müşteriler oluşturmak istiyorsanız, organik SEO sizin için doğru olabilir. Hangi tür SEO stratejisinin içeriğinize, hedeflerinize ve bütçe gereksinimlerinize en uygun olduğuna karar verirken, her birinin aylık maliyetinin ne kadar olduğunu göz önünde bulundurun – bloglar mı, infografikler mi, vb.


Bir sonraki seo makalemizde görüşmek üzere. :)


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)