Gigabyte, Üç Fanlı Düşük Profilli Gigabyte RTX 4060'ı Piyasaya Sürüyor

Metin Bedir
0
Gigabyte, Üç Fanlı Düşük Profilli Gigabyte RTX 4060'ı Piyasaya Sürüyor

Gigabyte, Gigabyte RTX 4060 ekran kartının çok sıra dışı bir sürümünü piyasaya sürecek. Ana özelliği, aynı anda üç fanı içerecek düşük profilli bir soğutma sistemi olacak.


Gigabyte'ın GeForce RTX 40 serisi grafik kartlarının neredeyse tamamı, üç fanlı devasa soğutma sistemleriyle donatılmış modellerden oluşuyor. Gigabyte, GeForce RTX 4060 modelinin piyasaya sürülmesiyle yalnızca iki fanlı daha kompakt çözümler duyurmaya karar verdi.


Gigabyte, Üç Fanlı Düşük Profilli Gigabyte RTX 4060

VideoCardz'a göre Gigabyte yakında Gigabyte RTX 4060'ın düşük profilli bir soğutma sistemine sahip bir sürümünü piyasaya sürecek. Şirket, ekran kartları için çok uzun süredir bu tip soğutma sistemlerine başvurmuyordu. En son Radeon RX 6400 ve GeForce GTX 1650 modellerinde kullanıldığında her ikisi de grafik çözümlerinin ilk segmentine aittir.

Gigabyte, Üç Fanlı Düşük Profilli Gigabyte RTX 4060

Gigabyte GeForce RTX 4060 Low Profile söz konusu olduğunda, düşük profilli bir soğutma sistemi kullanan Ada Lovelace mimarisi neslindeki ilk video kartından bahsediyoruz. Aynı anda üç fanın kullanılmasından kaynaklanan yenilik, Mini-ITX formatında yapılan seçeneklerden biraz daha uzun olacaktır. Video kartı, PC kasasında iki genişletme yuvası alacaktır.

Gigabyte, Üç Fanlı Düşük Profilli Gigabyte RTX 4060

Video kartı, ek güç için bir adet 8 pimli konektörle donatılmıştır; bu, GeForce RTX 4060'ın diğer sürümleri için de tipiktir. Alışılmadık bir dizi harici video arayüzüne sahiptir. İki HDMI 2.1 ve iki DisplayPort 1.4 bulunuyor. Diğer birçok RTX 4060, üç DisplayPort ve bir HDMI aldı.

Açıkçası, bu kadar düşük profilli bir video kartını kullanmanın en umut verici yolu, ev medya merkezleri ve kompakt Mini-ITX PC'ler olacaktır. Oyuncular, özellikle AV1 donanım kodlaması desteği göz önüne alındığında, bu yeniliği de kullanıcılra beğenebilir.


Kaynak: https://videocardz.com/newz/gigabyte-to-launch-geforce-rtx-4060-low-profile-gpu-with-three-fans

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)