ASUS, Intel'den ExpertCenter PN65 Adlı Mini PC Sunacak

Metin Bedir
0
ASUS, Intel'den ExpertCenter PN65 adlı bir mini PC sunacak

ASUS, yeni nesil ExpertCenter PN65 mini bilgisayarları piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu serinin nettopları, 14. nesil Intel Core işlemcilerle donatılacak. Bu, muhbir @momomo_us tarafından paylaşılan şirketin tanıtım slaytını doğruluyor.


Mevcut ASUS ExpertCenter PN64 nettop modelleri, 35W TDP'ye sahip Core i7-13800H, Core i7-13700H, Core i5-13600H ve Core i5-13500H modellerinin Raptor Lake mobil işlemcileri ile donatılmıştır.


Gelecekteki ExpertCenter PN65 modelleri, 28 W olarak derecelendirilen işlemcilere sahip olacak. Unutulmamalıdır ki Intel mobil işlemciler H, P ve U modelleriyle temsil edilmektedir. Hangilerinin ExpertCenter PN65 kapsamında sunulacağı henüz bilinmiyor. Aynı zamanda Meteor Lake serisinden bahsetmemize hiç gerek yok.


Intel'in yeni bir model adlandırma şeması uygulayacağı biliniyor. Meteor Lake serisi işlemciler ve PC üreticileri muhtemelen bunu zaten biliyor. Ek olarak, Intel'in bu yıl güncellenmiş bir Raptor Lake Refresh işlemci serisini piyasaya sürmesi bekleniyor, böylece aynı ExpertCenter PN65 ağ toplarında da kullanılabiliyorlar. Bu aynı zamanda, Meteor Lake yongalarında kullanılacak olan Arc'ın değil, gelecekteki ASUS ağlarının teknik özelliklerinde entegre Intel Iris Xe grafiklerinin belirtilmesiyle de ima ediliyor.


Görüntü Kaynağı: Twitter /@momomo_us

Yeni mini PC'ler aynı zamanda 32 GB'a kadar RAM takılabilen DDR5-5600 bellek modüllerini de destekleyecek, 256 GB ile 2 TB arasında değişen iki adet M.2 PCIe 4.0 SSD ve bir adet 2,5 inç HDD sunacak. Kapasitesi ise 1 veya 2 TB olacak.

Yeniliğin donanımı ayrıca 2,5 gigabit ağ adaptörü ve Wi-Fi 6E desteği içerecek. ExpertCenter PN65'in ön paneli, bir adet USB 3.2 Gen2 Type-C, iki adet USB 3.2 Gen2 Type-A ve birleşik 3,5 mm ses çıkışı seti ile temsil edilecektir.


Arka panelde DipslayPort alternatif işlevli bir USB 3.2 Gen2 Type-C, iki HDMI, bir USB 3.2 Gen2, iki USB 2.0 ve aralarından seçim yapabileceğiniz bir bağlantı noktası (ek HDMI, DisplayPort 1.4, COM, VGA veya başka bir 2,5 gigabit Lan ağ) bulunur.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)