Microsoft, AI destekli bir özellik olan Copilot'u tanıttı.

Metin Bedir
0

Microsoft, AI destekli bir özellik olan Copilot'u tanıttı.


Microsoft, Word, Outlook, PowerPoint, Excel ve Teams dahil olmak üzere Microsoft 365 uygulamalarında yapay zeka destekli Copilot'u kullanıma sundu. İçerik oluşturmaya, verileri analiz etmeye ve e-postalara yanıt oluşturmaya yardımcı olacak, üretkenliği ve iş kalitesini artıracak.


Microsoft tarafından Yapay Zeka ile Çalışmanın Geleceği'nde tanıtılan yapay zeka destekli "Co Pilot" özelliği, Microsoft 365'in Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Teams uygulamalarında kullanılacak ve akıllı içerik üretimi için tasarlandı.


Örneğin, Word'de Copilot, kullanıcının hızlı bir şekilde bir mektup yazmasına veya bir araştırma makalesini tamamlamasına yardımcı olabilir. Excel'de, matematik problemlerini çözmek için kullanıcıdan bir tabloyu veya formülü otomatik olarak tamamlamasını isteyebilir. PowerPoint'te Copilot, kullanıcıya slayt tasarım fikirleri önerebilir veya mevcut verilere dayalı olarak hızlı bir şekilde sunum oluşturmalarına yardımcı olabilir.


Resmi duyuruya göre, Copilot özelliği halihazırda 8 Fortune 500 dahil 20 kuruluşta test ediliyor ve önümüzdeki aylarda daha fazla müşteriye sunulacak.


Microsoft 365 Uygulamaları için Yapay Zeka Destekli Yardımcı Pilot Özelliklerinin Yetenekleri

Word'e Yardımcı Pilot

Word'de, AI destekli Copilot, kullanıcı isteklerine dayalı olarak doğal dil metni oluşturabilecektir. Bu, belgeleri daha hızlı ve verimli bir şekilde oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Ek olarak, kullanıcılar Copilot özelliğini metni biçimlendirmek, stiller ve düzenler eklemek için kullanabilecek ve bu da zamandan tasarruf sağlayacaktır. Örneğin, belirli bir konuda bir rapor yazmanıza yardımcı olması için Word'e dönebilir ve hatta yapay zekaya, bilgisayarınızdaki diğer belgeler de dahil olmak üzere analiz etmesi için veriler sağlayabilirsiniz.


Kullanıcı, yapay zekanın çalışmasının sonucundan memnun kalmazsa, metni manuel olarak düzenleyebilecek veya Copilot işlevini kullanarak belirli parçaları farklı bir tarzda yeniden yazabilecek. Copilot özelliği ayrıca belgelerde yazım ve noktalama işaretleri denetleyebilecek ve kullanıcı tercihlerine göre metin düzenlemeleri önerebilecek.


Genel olarak, Word'ün Yardımcı Pilot özelliği, kullanıcıların belgeleri daha hızlı ve doğru bir şekilde oluşturmasına yardımcı olacak, hataları azaltacak ve metinlerin kalitesini artıracaktır.


Copilot'tan Excel'e

Excel'de yapay zeka destekli Copilot, elektronik tablolardaki verileri analiz etmenize ve keşfetmenize yardımcı olur. Kullanıcıların yalnızca formüllerle değil, doğal dilde soru sormasına olanak tanıyacak. Yapay zeka, veriler arasındaki korelasyonları tanımlayabilecek, "eğer" senaryolarını tahmin edebilecek ve sorgularınıza dayalı olarak yeni formüller önerebilecek.


Örneğin, bir kullanıcı, satış hacmi değişirse şirketin kârının nasıl değişeceği hakkında bir soru sorabilir. Yapay zeka, verileri analiz edebilecek ve sorularınıza göre hesaplanmış bir cevap verebilecek. Ayrıca Copilot, kullanıcıya veri işlemeye uygulanabilecek formüller ve işlevler için çeşitli seçenekler sunabilecektir.


Copilot özelliğinin yalnızca kullanıcının verilerle daha verimli çalışmasına yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda matematik veya bilgisayar bilimlerinde özel bir eğitimi olmayan kullanıcılar için Excel ile çalışmayı daha erişilebilir hale getireceğine dikkat etmek önemlidir.


PowerPoint'e Yardımcı Pilot

PowerPoint'te yapay zeka destekli Yardımcı Pilot özelliği, kullanıcıların belirli bir konuda sunumlar oluşturmasına olanak tanır. Kullanıcılar, Copilot özelliğini kullanarak yapay zekadan belirli bir konuda sunum oluşturmasını isteyebilecek ve ayrıca bilgi ve ilham kaynağı olarak kullanılacak diğer belgelere bağlantılar gibi ek bilgiler sağlayabilecek.


Yapay zeka, kullanıcının açıklamasına göre her slayda veya sunumun tamamına stiller uygulayabilecektir. Ayrıca Copilot, belirli slaytlara animasyon eklemek ve arka plan rengini değiştirmek veya resim eklemek gibi diğer görevler için kullanılabilir.


Copilot özelliği ile kullanıcılar, sunumları daha hızlı ve verimli bir şekilde oluşturabilecek, aynı zamanda görünümlerini ve içeriklerini iyileştirebilecekler. Yapay zekanın kullanılması, sunum oluşturma sürecini hızlandırmaya ve sunumları daha profesyonel ve kaliteli hale getirmeye yardımcı olacaktır.


Outlook'a Yardımcı Pilot

Outlook'ta yapay zeka destekli Copilot, e-postaları analiz edebilecek ve yanıtlar oluşturabilecektir. Kullanıcılar, Copilot özelliğini kullanarak, yanıta dahil edilecek anahtar kelimeler ve kelime öbekleri sağlayarak yapay zekadan bir e-posta yanıtı oluşturmasını isteyebilecek.


Örneğin, kullanıcı, Copilot'tan başvurulan belgeye dayalı olarak temel riskleri belirten bir yanıt mektubu yazmasını isteyebilir. Yapay zeka, orijinal e-postayı okuyacak, belgeyi inceleyecek ve gerekli ayrıntılarla bir yanıt oluşturacaktır. Ek olarak, Copilot özelliği, e-posta şablonları oluşturmak veya sık sorulan soruları hızlı bir şekilde yanıtlamak için kullanılabilir.


E-posta yanıtları oluşturmak için yapay zekayı kullanmak, kullanıcıların zamandan tasarruf etmesine ve Outlook'taki çalışmalarını hızlandırmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca Copilot işlevi, kullanıcının profesyonelliğini artıracak daha verimli ve doğru yanıtlar oluşturabilecektir.


Teams Yardımcı Pilot

Teams uygulamasında, yapay zeka destekli Copilot, kullanıcıların toplantının önemli anlarının bir özetini hazırlamasına yardımcı olabilir. Kullanıcılar, Copilot özelliğini kullanarak, yapay zekadan toplantının bir raporunu veya özetini oluşturmasını isteyebilecek ve ayrıca rapora dahil edilecek önemli noktaları belirtebilecek.


Ayrıca Copilot özelliği, soruları cevaplayabilecek, görev sahiplerini önerebilecek ve bir sonraki toplantı için uygun bir zaman belirleyebilecek. Yapay zeka, toplantı sırasında alınan verileri analiz edecek ve bunları etkili öneriler ve öneriler oluşturmak için kullanacak.


Teams'de yapay zekanın kullanılması, kullanıcıların iş toplantılarını daha etkili bir şekilde düzenlemesine, ekip iletişimini geliştirmesine ve karar vermeyi hızlandırmasına yardımcı olacaktır. Ek olarak, Copilot özelliği, kullanıcıların verileri hızlı bir şekilde analiz etmesine ve ihtiyaç duydukları bilgileri bulmasına olanak tanıyarak büyük miktarda bilgiyle çalışmayı kolaylaştırabilir.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)