Telegram, WhatsApp'tan sonra popülerlik açısından ikinci sırada yer aldı

Metin Bedir
0
Telegram, WhatsApp'tan sonra popülerlik açısından ikinci sırada yer aldı

Telegram kanalındaki Pavel Durov, Telegram habercisinin kullanıcılar arasında popülerlikte ikinci sıraya ulaşmayı başardığını söyledi.


Durov, "Son 5 yılda Telegram, Facebook Messenger'ı geride bırakarak en popüler bulut mesajlaşma uygulaması haline geldi" diye yazdı.

 

Ona göre Telegram artık sadece WhatsApp'a kaybediyor ve aradaki fark daralıyor. Durov, rakiplerin "endişesine" de dikkat çekti.


Durov, sözlerini dünya mesajlaşmasındaki payın %31 olduğu Fortune dergisinin verileriyle destekledi.


Whatsapp payı %44 ve Facebook Messenger %21'dir. İkincisinin popülaritesi 2020'den beri gözle görülür bir düşüşe başlarken, Telegram ise tam tersine sürekli istikrarlı bir büyüme gösterdi. Anlık mesajlaşma programlarının popülaritesinin genel zirvesi 2021'in başında kaydedildi.


Değişiklikleri değerlendirmek için Fortune editörleri, Whatsapp'ın payının %50'yi aştığı ve Telegram'ın yalnızca %5'i oluşturduğu 2018 yılını karşılaştırma olarak aldı. Facebook Messenger 2018'de %43'lük bir paya sahipti.


Bir sosyal medya ve medya izleme şirketi olan Brand Analytics, 2023 sonbaharında sosyal ağlar ve anlık mesajlaşma programlarındaki faaliyetler üzerine bir çalışma yürüttü. Çalışmanın yazarları, Telegram'ın tüm sosyal ağlar arasında gönderilen aktif yazar ve mesaj sayısında rekor bir artış gösterdiği sonucuna vardı. Böylece Ekim 2022'de Telegram'daki aktif yazar sayısı %58 arttı ve günlük içerik büyümesi %24 oldu.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)