Quilling Nedir? Nasıl Yapılır? Quilling Örnekleri

Metin Bedir
0

Quilling Nedir? Nasıl Yapılır? Quilling Örnekleri


Quilling
, kağıt parçalarını dairesel şekiller halinde sarmak suretiyle yapılan bir sanat tekniğidir. Bu teknikte kağıt parçaları, özel bir araç olan quilling tüpü ile sarmalanır ve daha sonra şekillendirilir. Bu şekil oluşturulduktan sonra, kağıt parçaları boyanır, verniklenir veya farklı malzemelerle süslenir.

Quilling sanatını yapmak için, kağıt parçalarının yanı sıra quilling tüpü, yapıştırıcı, makas ve boya gibi malzemeler de gereklidir.


Quilling Malzemeleri Nelerdir?

Quilling Sanatı Nedir?

Quilling sanatı, 16. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmış bir sanat tekniğidir. Başlangıçta kilise dekorasyonları için kullanılan Quilling, günümüzde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Quilling sanatı, kağıt parçalarını dairesel şekiller halinde sarmak suretiyle yapılan bir sanattır.

Kağıt parçalarının kullanımının yanı sıra, yaratıcılık, dikkat ve sabır gerektirir. Sanatçılar, yaptıkları eserleri çok ince ayrıntılarla süslemeyi tercih edebilirler. Quilling sanatı, her yaş grubu için uygun bir hobi olmasına rağmen, çocuklar için özellikle eğlenceli ve öğretici bir aktivite olabilir.

Quilling Nasıl Yapılır? 

Quilling yapmak için öncelikle kağıt parçalarını quilling tüpüne sarılır ve yapıştırıcı ile sabitlenir. Daha sonra, kağıt parçalarını makas veya diğer araçlarla istenilen şekle getirilir.


Örneğin, bir çiçek yapmak isterseniz, kağıt parçalarını kalın ve ince olmak üzere ikiye ayırırsınız. Kalın parçaları kullanarak çiçek gövdesi oluştururken, ince parçaları kullanarak çiçek yapraklarını oluşturabilirsiniz.


Quilling Örnekleri Nelerdir?

Quilling Örnekleri

Quilling örnekleri arasında çeşitli desenler, kartpostallar, çerçeve süslemeleri, kutular, bileklikler, kolyeler ve hatta büyük boyutlu resimler yer alabilir.


Örneğin, bir kutu süslemek için kağıt parçalarını çeşitli renklerde sarmalayarak desen oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde, bir çerçeve süslemek için de kağıt parçalarını çeşitli şekillerde sarmalayarak desen oluşturabilirsiniz.


Quilling Örnekleri kelebek, çiçek ve papatya
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)