Instagram Bot Nasıl Anlaşılır?

Metin Bedir
0
Instagram Bot Nasıl Anlaşılır?

Instagram, Facebook'un da kurucusu olduğu Mark Zuckerberg tarafından 12 yıl önce (6 Ekim 2010) bir mobil uygulama olarak kurulmuştur. Günümüzde web sitesi olarakta kullanılabilir. Epey fazla kullanılan bir sosyal medya olarak çeşitli faktörlere de olanak sağlar:


  • Kişisel profil dizaynı ve kullanımı
  • İş veya şirket hesabı
  • Alışveriş yapma olanağı
  • Eğlence veya mizah etkileşimi
  • Oyun içerikleri
  • Magazin içerikleri gibi pek çok şekilde türetilebilir.


Instagram, web veya uygulama üzerinden kişiye sosyal etkileşim, tema etkileşimi, Kullanıcının dokunma deneyimi gibi pek çok etkileşimi de sağlar. Öyle ki günümüzde Web Tasarım ve Kodlama öğrencilerine ders niteliğinde de verilir.


Sosyal Açıdan Instagram

Instagram, kullanıcı için pek çok farklı faktöre sahip olması onu sosyolojik ve psikolojik açıdan deneyime zorlar. İnsanların daha fazla takipçi ve beğeni için sürekli etkileşimde bulunabildikleri gözlemlenmiştir. Bazen bu olaya botlar dahil olur.


Instagram Profiline Bot Atmak

Instagram profiline bot atmanın çeşitli yolları bulunur. Genel olarak bir bot sitesine gidilir. Bot sitesi sizin Instagram kullanıcı bilgilerinizi ister ve kendi algoritmasında karşılıklı olarak bot sitesine Instagram kullanıcı bilgilerini verenler ile beraber birbirinizi takip etmeniz sağlanır. Bu durumun beğeni, kaydetme, video izlenmesi, hikaye izlenmesi, yorum yapmak gibi pek çok farklı varyasyonları da bulunabilir.


Instagram kullanıcı profiline bot atmanın çeşitli riskleri olduğunu da bilmeniz gerekir. Bot siteleri sizin kişisel verilerinizi kullanabilir ve başka sitelere illegal yollar ile satabilir. Ayrı zamanda Instagram profiliniz çalınabilir ve mesaj bilgileriniz, kart bilgileriniz veya dolandırıcılık gibi pek çok olumsuz olay başınıza gelebilir. Buna karşı çift güvenlik doğrulaması veya telefon, email ile hesabınızı geri almanız mümkün.


Instagram kullanıcıları bu olaya karşı önlem olarak genelde Instagram profiline bot attıktan sonra şifresini değiştirerek kendilerini ve bilgilerini güvence altına aldıklarını düşünürler fakat bilgileriniz kopyalanabilir. Instagram kullanıcıları bu olumsuz durumları pek düşünmeden Instagram profiline bot atabilirler. Altyapısı tam oturmamış web sitelerinde Instagram profillerinin bot olduğunu anlamak çok zor değildir.


Instagram Profillerinin Bot Olduğunu Nasıl Anlarım?

Bir Instagram kullanıcısının profilinin bot olduğunu, sahip olduğu takipçilerine bakarak anlayabilirsiniz. Eğer Instagram takipçileri yabancı profillerden oluşuyor ise o kişi Instagram profiline bot atmış olabilir. Ayrı zamanda profilin gönderilerine bakıp beğenilen veya yorum yapılanların Instagram kullanıcısının takipçisi olup olmadığına bakabilirsiniz. Takipçisi değilse bot olma olasılığı yüksektir.


Instagram profilinin yorumlarına bakarak farklı hesaplar ile aynı yorum veya benzer yorumları görürseniz bot atıldığını anlayabilirsiniz.


Instagram kullanıcısı kişisel hesap ise attığı hikayeler; cinsel içerik veya sürekli pazarlama üzerine ise İnstagram bot hesap olduğunu anlamanın bir başka yoludur.


Instagram kullanıcısı aralıksız sürekli reklam yapıyorsa ve Instagram profilinin biyografisinde bile kendine ait olmayan başka bir sitenin reklamını yapıyorsa o Instagram profilinin bot olma durumu vardır.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)