Tesla, araçlarına Dolby Atmos desteği sağlayacak

Metin Bedir
0

 

Tesla, araçlarına Dolby Atmos desteği sağlayacak

BGR'ye göre Tesla'nın yaklaşan bir yazılım güncellemesi, araçlarının ses sistemine önemli bir yükseltme getirecek. Kaynaklara göre Tesla, Dolby Atmos'u Tesla arabalarına getirmek için aylardır büyük plak şirketleriyle çalışıyor. Bu yazılım güncellemesi kullanıma sunulduğunda Dolby Atmos, şu anda yollarda olan 1 milyondan fazla Tesla aracında ve tüm yeni üretim araçlarında desteklenecek.


Dolby tarafından piyasaya sürülen bir 3D surround ses teknolojisi olan Dolby Atmos, 24 Nisan 2012'de piyasaya sürüldü. Geleneksel anlamda 5.1 kanal ve 7.1 kanal kavramını kırıyor ve dinamik ses efektleri sunmak için filmin içeriğiyle birleşebiliyor. ; uzaktan ve yakından daha gerçekçi ses efektleri yaratın; ve surround ses alanını gerçekleştirmek, daha fazla ses ayrıntısı göstermek ve izleyicinin izleme deneyimini geliştirmek için hoparlörler eklemek için çatı ile işbirliği yapın.


Geçen yılın başlarında, Lucid Motors, Dolby Atmos'u Lucid Air sedanına tanıtan ilk otomobil üreticisiydi. Bu sonbaharda Volvo ve Mercedes-Benz, arabalarına Dolby Atmos'u da tanıtacaklarını açıkladı. Volvo'nun EX90 SUV'si Dolby Atmos'u desteklerken Mercedes-Benz, Mercedes-Maybach S-Class, Mercedes-Benz S-Class ve EQE, EQE SUV, EQS ve EQS SUV elektrikli araçları için Dolby Atmos desteği sunuyor.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)