Mercedes-Benz G-Class SUV elektrikli versiyonu 2024'te piyasaya sürülecek

Metin Bedir
0
Mercedes-Benz G-Class SUV elektrikli versiyonu 2024'te piyasaya sürülecek


Autoblog, şirket başkanı Ola Källenius'un bu hafta gazetecilerle düzenlediği bir yuvarlak masa toplantısında, Mercedes-Benz G-Serisi (G-Wagen) elektrikli SUV'nin 2024'ün ortalarında satışa sunulacağını söyledi.


Mercedes, ilk olarak Concept EQG elektrikli SUV'nin konsept versiyonunu (yukarıda resmedilmiştir) Eylül 2021'de görücüye çıkarmıştı, ancak piyasaya sunulması için belirli bir zaman çizelgesi sağlamadı. Kallenius, 2019'da G-Serisi'nin sıfır emisyonlu bir versiyonunu vaat ederken, G-Wagen'in bir geleceği olup olmayacağından tam olarak emin olmadığını söyledi.


Geçen sonbaharda Kallenius, Mercedes'in Graz, Avusturya'daki test sahasında bir prototip elektrikli otomobili test etti ve burada şirket genellikle G-Serisi'nin içten yanmalı motor versiyonunu değerlendirdi. Kallenius o sırada gazetecilere verdiği demeçte , "Şu andan itibaren arazi sürüşü elektriktir" dedi.


Üretim EQG 2024'ün ortalarında satışa çıktığında, GMC Hummer EV, Rivian R1T ve R1S, Chevy Silverado EV ve Ford F-150 Lightning gibi elektrikli modellerle rekabet etmek zorunda kalacak.


Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç üretimine geçeceğini ve bu amaçla 40 milyar avro ayırmayı planladığını duyurdu.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)