Farsça Çeviri ve Tercüme

Metin Bedir
0
Farsça Çeviri ve Tercüme


Fars dili, Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İran dilleri alt koluna ait bir dildir. İran’ın resmi dili olan Farsça, aynı zamanda Afganistan ve Tacikistan’da da resmi dil statüsündedir. Farsça, dünya genelinde yaklaşık 110 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Dünyada ve ülkemizde farsça çeviri en çok talep edilen çevirilerden biridir. Farsça’dan tercüme yapabilmek için hem Fars alfabesinin hem de Farsça gramer kurallarının iyi bilinmesi gerekmektedir. Fars alfabesinde 32 harf vardır. Farsça Arap alfabesi ile yazılmaktadır. Farsça, Tacikistan, Rusya ve Özbekistan’da ise Kiril alfabesiyle yazılmaktadır. Farsça’nın birçok farklı lehçesi vardır. Farsça’nın birçok farklı lehçeye sahip olması, bu dilde tercüme yapmayı zorlaştıran başlıca unsurdur. Farsça’nın üç temel lehçesi vardır. Bunlar; İran Farsçası, Doğu Farsçası ve Taciki Farsçasıdır. İran Farsçası, İran ve Irak’ta konuşulmaktadır. Doğu Farsçası, Afganistanda; Taciki Farsçası ise Tacikistan ve Özbekistan’da konuşulmaktadır. Farsça’nın bu üç temel lehçesinden başka, farklı aksanlara dayanan lehçeleri de mevcuttur.


Çeviri Hizmetleri


Tercüme büromuzda tüm Farsça yazılmış metinlerin tercümesi profesyonel olarak yapılmaktadır. Farsça tıp, hukuk, teknik, akademik, diploma, pasaport, tapu, oturma izni, boşanma belgeleri, iş sözleşmeleri, çalışma izni, web sitesi, noter onaylı yeminli tercümeler gibi Fars dilinde yazılmış bütün çeviri ihtiyaçlarınızda tercüme büromuza başvurabilirsiniz. Tercüme büromuzda Farsça tercümelerde bu dilde uzmanlaşmış ve en az 5 yıl deneyim sahibi tercümanlarımız görev almaktadır. Tercüme büromuzda yazılı metin çevirilerinin yanı sıra Farsça simultane ve ardıl tercüme hizmeti de verilmektedir. Tercüme büromuzda Farsça çevirilerin ücretleri, tercüme edilmiş metnin boşluksuz 1000 karakter sayısına göre hesaplanmaktadır. Farsça resmi belge çevirileri ve noter onaylı tercümelerde ücretler, belgenin sayfa sayısına göre belirlenmektedir. Farsça simultane ve ardıl tercümelerde ise fiyatlar belirlenirken, çevirinin bir saatlik süresi temel alınmaktadır.


Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)