Fandom Ne Demek?

Metin Bedir
0
Fandom Ne Demek?

Fandomlar birçok farklı medya türünden olabilir. Kitaplar, filmler, video oyunları, TV şovları, internet ünlüleri ve müzisyenlerin hepsinin fandomları olabilir. Fandom kelimesi gerçekten ne anlama geliyor?

"Fandom" ne demek sorusuna gelecek olursak ilk olarak 1903'te Cincinnati Enquirer tarafından bir grup beyzbol hayranını tanımlamak için kullanıldı. Beatles 1964'te Amerika'ya ilk geldiğinde, dünya müzik gibi pop kültürü fandomları fikriyle tanıştı. O zamandan beri kelime genişledi ve şimdi her türden hayrana yönelik bu söylem devam ediyor!

Bir fandomun parçası olmak, fandom faaliyetlerine ayak uydurmak, konuları tartışmak demektir. Fandom ile ilgili, yeni içeriğin yayınlanmasına ayak uydurmak ve hayran içeriği oluşturmaktır. Fandomlar, hayran kurguları, video ve resim düzenlemeleri ve hayran teorileri yaratmalarıyla tanınırlar. Bu tür içerik, fandom tarafından emilen içerik miktarına eklenir. Bu, özellikle artık yeni resmi içeriğe sahip olmayan bir fandomun parçası olan hayranlar için önemlidir. Fandomlar eğlenmek için kendi içeriklerini oluşturarak kendilerini aktif tutabilirler!

Fandom Anlamı Nedir?

Kim Fandom Oluşturur?

Üyelik ücreti alabilen bazı hayran kulüplerinin aksine, bir fandomun parçası olmanın resmi bir yolu da yoktur. Hayran olmak sıradan olabilir. Filmlerini izlediniz, kitaplardan bazılarını okudunuz veya şarkılarının çoğunu dinlediniz. Bir hayranı fandomun bir üyesi yapan şey özverileridir. Her şarkı sözünü ezberlemek, ilmi bilmek ve hikaye bittikten sonra bile dahil olmak. Bir fandomun parçası olmak kendi başına karar verdiğin bir şey olsa da, fandom üyeleri genellikle kendilerini adadıkları şeyle ilgili çok fazla zaman harcayan içerik harcayan son derece adanmış hayranlardır.

Çoğu fandomun, 5 Seconds of Summer hayranlarının kendilerini 5SOSFam ve BLACKPINK hayranları Blinks olarak adlandırması gibi belirli adları vardır. Bazen bu isimlerin arkasında belirli anlamlar vardır, bazıları belirli şarkılara veya karakterlere referans olabilir ve bazıları fandomun dayandığı isimle ilgilidir.

İlginiz ne olursa olsun, büyük olasılıkla bunun için bir fandom var. Birçok sosyal medya platformunda fandomlar bulabilir ve diğer hayranlar tarafından yapılan tüm içerikleri incelemek için çok zaman harcayabilirsiniz. 💜

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)