Google Algoritma Cezasına Yakalanmamanın Yolları?

Metin Bedir
0
Google Algoritma Cezasına Yakalanmamanın Yolları?


Google kullanıcıların yaptığı sorgularda web sitesinin hangi sırada yer alacağını belirleyen karmaşık bir algoritma kullanır. Eğer algoritmaya uygun optimizasyon yapmazsanız düşüş yaşarsınız.


Kuralları Öğrenin ve Onlara Uyun

Google ne diyorsa onu yapın. Maalesef kuralları Google belirliyor ve ona uymamız gerekiyor. Eski hileli SEO tekniklerinin etkin olduğu günler geride kaldı, tabi black hat SEO tamamen ölmedi. :)


Kurallara uymanın en temel yolu da basit strateji izlemeniz: hedef kitleniz için yüksek kaliteli içerik oluşturmak. Hilesiz, sadece güzel içerik oluşturun. Yönergeleri okumanızı tavsiye ederim.


İçeriği Denetim Altına Alın

İçeriği denetim altına almak oldukça önemlidir. Bu algoritmik cezadan korunmanın en iyi yollarından biridir.


Eğer web sitenizin binlerce sayfası varsa, ziyaret sayılarına göre en iyi sayfalarınızı Google Analytics ile gözden geçirin. Davranış>Site İçeriği>Tüm Sayfalar kısmına tıklayın.


En çok ziyaret edilen sayfalarınızdan başlayın ve aşağıya doğru gidin. Algoritmik cezanın bir numaralı nedeni spam içeriktir. Tüm içeriklerinizi geliştirirseniz algoritma ile savaşın yarısını kazanırsınız.


Backlink Profilinizi Temizleyin

Genelde SEO' cular backlinklerini denetim altına almak için herhangi bir ceza almayı bekliyorlar. Onun yerine güvenli SEO yapmak için link profilinizi her zaman temiz tutmak ve denetlemsi gerekiyor. Google sitenizi indekslerken en önemli faktörlerden birisi de link profilinizdir. Link profili demek backlinklerinizin listesi demektir.


Kaliteli siteden mi link alıyor? Spam siteden mi link alıyor? bu metriklere bakar. Backlinklerinizin listesine Google Search Console aracı ve ahrefs aracı ile bakabilirsiniz.


SEO' cunuzu Dikkatli Seçin

Web sitelerini mahvetmek için zararlı teknikler kullanan bir sürü SEO'cu ve ajanslar mevcut.

Ancak ne yazık ki SEO'dan anlamayan bir çok site sahipleri ucuz paketlere para ödüyorlar ve bir süre sonra sitelerini sıralamalarda göremiyorlar.


Google Algoritma Güncellemelerinden Haberdar Olun.

Algoritma güncellemeleri aşağıdaki iki siteden kontrol edebilirsiniz.

https://moz.com/google-algorithm-change ve https://www.rankranger.com/ ile kontrol ediniz.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)