"Akıllı" tarım robotu Solix sahada test edilecek

Metin Bedir
0
"Akıllı" tarım robotu Solix sahada test edilecek


Kanadalı şirket Solinftec, Solix tarım robotu hakkında konuştu. Makine tarlaları denetlemek için tasarlanmıştır. Bu, çiftçileri tüm mahsulleri ayrım gözetmeksizin püskürtmekten kurtaracak ve çevreye daha az zararlı kimyasal girecektir.


Solix, dört tekerlek üzerinde tarlaların etrafında hareket ediyor ve yerleşik kameralar ve bir dizi sensör kullanarak incelemeler yapıyor. Ve yazılım AI platformu, ekosistemin durumunu izler. Tesisin tamamı bitki sağlığını izler, besin değerini değerlendirir, yabani otları arar ve böcek hasarı belirtilerini tespit eder.


Sapmalar tespit edildiğinde robot, koordinatları sahibine gönderir ve hatta sorunu çözmenin yollarını önerir. Bu, çiftçinin gübreleri ve herbisitleri tarlanın her yerine püskürtmek yerine tam olarak ihtiyaç duyulan yere uygulamasını sağlar. Bu sayede malzemeler korunur ve çevreye daha az kirletici salınır.



Robot hala geliştirme aşamasında olduğu için Solix'in teknik özellikleri henüz belirlenmedi. Makinenin ilk saha testleri yakın gelecekte başlayacak. Saskatchewan, Davidson yakınlarındaki Stone Farms sahipleri tarafından ağırlanmayı kabul ettiler ve destek Saskatchewan Üniversitesi'nden uzmanlar tarafından sağlanacak. Testler başarılı olursa robot seri üretime geçecek ve gelecek sezondan itibaren pazara girecek.


Kaynak: http://newatlas.com/

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)